Τεράστια αύξηση στην παραγωγή πλαστικών από την Coca Cola – Τι αποκαλύπτει η Greenpeace

Μπορεί η Coca-Cola να μην αποκαλύπτει δημοσίως τους αριθμούς παραγωγής της, όμως μια έκθεση από την Greenpeace δείχνει μια τεράστια αύξηση της παραγωγής πλαστικών μπουκαλιών.

Σύμφωνα με τον Guardian, όπως αναφέρει η ανάλυση της περιβαλλοντικής οργάνωσης η εταιρεία αύξησε την παραγωγή των πλαστικών μπουκαλιών κατά ένα δισεκατομμύριο το 2016.

Παράλληλα

η έκθεση εκτιμά ότι μέχρι το 2021, η παγκόσμια παραγωγή πλαστικών φιαλών θα φτάσει το μισό τρισεκατομμύριο ετησίως. Ωστόσο ελάχιστα από αυτά τα μπουκάλια ανακυκλώνονται.

Λιγότερα από τα μισά μπουκάλια που αγοράστηκαν το 2016 συγκεντρώθηκαν για ανακύκλωση και μόνο το 7% από αυτά που ανακυκλώθηκαν έγιναν ξανά μπουκάλια. Τα περισσότερα από αυτά τα μπουκάλια κατέληξαν στον ωκεανό ή σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Μεταξύ 5 και 13 εκατομμυρίων τόνων πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στους ωκεανούς και γίνονται τροφή από ψάρια, θαλασσοπούλια και άλλους οργανισμούς, ενώ από το 2050 οι ωκεανοί θα περιέχουν περισσότερα πλαστικά (σε βάρος) από ψάρια, σύμφωνα με έρευνα του Ellen MacArthur Foundation.

Keywords
Τυχαία Θέματα