«Τεντώνει το σχοινί» η Τουρκία – Αύξηση τελωνειακών δασμών σε προϊόντα από ΗΠΑ

Άλλη μία κίνηση που στοχεύει σε πλήγμα στην οικονομίαΒάσει της αρχής της αμοιβαιότητας η απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν«Σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης» ξεκαθαρίζει ο Οκτάι

«Τραβάει το σχοινί» η Τουρκία στην κόντρα της με τις ΗΠΑ, αφού εν μέσω του οικονομικού πολέμου που ασκεί η υπερδύναμη στο καθεστώς Ερντογάν, προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα βάσει της αρχής της αμοιβαιότητας.

«Σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής

κυβέρνησης στην οικονομία μας», ανέφερε σήμερα σε ανάρτησή του στο Twitter ο τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

ABD yönetiminin ekonomimize bilinçli saldırılarına karşı,
mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde, bazı ürünlerin ithalatında vergi oranları artırılmıştır.

— Fuat Oktay (@fuatoktay06) 15 Αυγούστου 2018

Στη συνέχεια μάλιστα έκανε ένα ακόμα tweet… συσπείρωσης αυτή τη φορά, λέγοντας πως «στις δύσκολες εποχές για το έθνος μας είμαστε προσηλωμένοι γύρω από τον ηγέτη μας, ενάντια σε όσους δεν αναγνωρίζουν τους κανόνες της διεθνούς κοινής γνώμης, ενάντια στην αδικία αυτού του κόσμου. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε».

Zor günlerde liderinin etrafında kenetlenen Milletimiz, kural tanımaz tavırlara karşı uluslararası kamuoyu ile de kenetlenmiş, haksızlıklara karşı Dünya’yı cesaretlendirmiştir. Durmak yok, yola devam.

— Fuat Oktay (@fuatoktay06) 15 Αυγούστου 2018

Την περασμένη Παρασκευή, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενέκρινε την επιβολή υψηλότερων επιπρόσθετων δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται από τις τουρκικές αρχές, καθώς και άλλων διμερών διενέξεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα