Τένις: Τσιτσιπάς εναντίον διαιτητών για τους αγώνες με τους «μεγάλους» – Τι απάντησε ο Φέντερερ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το… παράπονό του για αποφάσεις των διαιτητών σε αγώνες με «μεγάλα» ονόματα του τένις, το θέμα πήρε διαστάσεις, ειδικά από τους φαν του Ρότζερ Φέντερερ και ο ελβετός αστέρας στο Miami Open μίλησε για όσα είπε ο έλληνας τενίστας. Τουρνουά το οποίο κατάκτησε ο Φέντερερ, φτάνοντας τους 101 τίτλους.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ να πάρει θέση σχετικά με την άποψη του 20χρονου τενίστα ότι οι «μεγάλοι» έχουν ευνοϊκή

μεταχείριση και εκείνος. Τα λόγια του Στέφανου είχαν αφορμή ένα παράπονό του προς στον τελικό του διπλού στο ίδιο τουρνουά κόντρα στους αδερφούς Μπράιαν. Ο Στέφανος… έμπλεξε και τον Ρότζερ Φέντερερ και την επόμενη μέρα είπε μέσω twitter στους θαυμαστές του πως θεωρεί ότι οι διαιτητές έχουν διαφορετική συμπεριφορά προς τους τοπ παίκτες.

Ο 37χρονος θρύλος δικαιολόγησε ως έναν βαθμό τον έλληνα τενίστα, αλλά υπογράμμισε πως δεν νιώθει ότι έχει ειδική μεταχείριση από τους διαιτητές. Έτσι, έχουμε μια… κόντρα ανάμεσά τους και εκτός κορτ. Οι δυο τους μονομαχούν, πλέον, στο υψηλότερο επίπεδο με τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει τονίσει πως ο Φέντερερ είναι το ίδαλμά του.

«Είναι δύσκολο θέμα αυτό αλλά αυτό που πιστεύω είναι ότι στα εξωτερικά courts οι διαιτητές είναι πιο αυστηροί με τους κανονισμούς, σε σχέση με τα κεντρικά γήπεδα που παίζουν κυρίως οι τοπ», ανέφερε, ο Ρότζερ Φέντερερ, που έχει κατακτήσει 20 Grand Slam και συνέχισε: «Κάνεις κάτι και δέχεσαι αμέσως warning. Στα κεντρικά courts οι διαιτητές γνωρίζουν τους τοπ, ξέρουν τα προβλήματά τους, ξέρουν πώς συμπεριφέρονται και πώς αντιδρούν. Επειδή γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, νομίζω είναι πιο εύκολο για τον διαιτητή να διαχειριστεί έναν τοπ τενίστα. Απέναντι σε έναν ανερχόμενο όπως ο Τσιτσιπάς, ίσως είναι πιο δύσκολα και μπορεί να συμβούν λάθη».

Ο ελβετός άσος συμπλήρωσε: «Δεν βλέπω προσωπικά διαφορετική αντιμετώπιση και σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχει. Αν δεχθώ παρατήρηση, όπως δέχθηκα πρόσφατα, είναι φυσιολογικό. Οι διαιτητές πρέπει να βλέπουν τι συμβαίνει και να παίρνουν αποφάσεις και πιστεύω ότι αυτό κάνουν. Λυπάμαι που ο Στέφανος νιώθει έτσι».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του ελβετού μύθου του τένις:

Η αρχή της διαμάχης

Όπως είπαμε, όλα άρχισαν όταν κατά τη διάρκεια του τελικού στο διπλό στο τουρνουά του Miami Open. ο Τσιτσιπάς διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή ότι δίνει στους αδερφούς Μπράιαν – θρύλους του διπλού στο τένις – «προνόμια όπως κάνεις και με τον Ρότζερ και με τους υπόλοιπους».

Δείτε το σχετικό video:

Here’s a video of the moment.

Tsitsipas complaining that the Bryans get privileges just like Federer… Interesting.

(

Keywords
Τυχαία Θέματα