«Οι δύο στρατιωτικοί δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής», ξεκαθάρισε ο τούρκος αντιπρόεδρος

Η πιο ξεκάθαρη απάντηση της Τουρκίας στα σενάρια περί ανταλλαγήςΟ τούρκος αντιπρόεδρος αποσυνέδεσε το θέμα «δύο» με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς«Να επιστρέψουν σύντομα στις οικογένειές τους», το μήνυμα του ΒαρθολομαίουΕπισκεπτήριο μητροπολίτη Αδριανουπόλεως στους δύο έλληνες στρατιωτικούς

Την πιο ξεκάθαρη απάντηση που έχει δώσει ποτέ η Τουρκία στα σενάρια που τη θέλουν να θέτει θέμα ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα, έδωσε η Άγκυρα διά του αντιπροέδρου της τουρκικής

κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης δεν είναι αντικείμενο ανταλλαγής», δήλωσε σήμερα, Κυριακή ο Μπεκίρ Μποζντάγ, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποσυνδέσει το θέμα των «δύο» με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς, των οποίων την έκδοση ζητά η Τουρκία.

Σημειώνεται ότι οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται επί 38 ημέρες, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ούτε να έχει οριστεί η ημερομηνία της δίκης τους.

Μέχρι στιγμής έχουν απορριφθεί δύο αιτήματα αποφυλάκισής τους, καθώς και δύο εφέσεις που έχουν καταθέσει οι συνήγοροί τους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος πραγματοποιεί επίσκεψη τους δύο στρατιωτικούς, κατόπιν οδηγίας του πατριάρχη Βαρθολομαίου.

«Να επιστρέψουν σύντομα στις οικογένειές τους», το μήνυμα του Βαρθολομαίου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με τη μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου, με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης να βρίσκονται στη σκέψη και τα λόγια των παριστάμενων.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου της τελετής της Αναστάσεως στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου, περιστοιχιζόμενος από πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό, και ακολούθως απηύθυνε Μήνυμα για την εορτή του Αγίου Πάσχα προς το πλήρωμα της Εκκλησίας.

Εκφράζοντας τις ευχές του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε:

«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το “Χριστός Ανέστη” και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους.

Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας.

Λοιπόν, αδελφοί και τέκνα αγαπημένα: Χριστός Ανέστη, σε όλους εσάς που γεμίσατε απόψε την αυλή του Πατριαρχείου μας, του μεγάλου αυτού Μοναστηριού της πίστεως και του Γένους. Χριστός Ανέστη σε όλους όσοι μας παρακολουθούν από μακρυά, σε όλο τον κόσμο, γιατί για όλο τον κόσμο σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Κύριός μας. Χρόνια Πολλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα