Τέλος ο Βικί από τη Βασιλεία – Ο Φράι στον πάγκο κόντρα στον ΠΑΟΚ (εικόνες)

Εξελίξεις είχαμε, τελικά, στη Βασιλεία μετά την ήττα με 2-1 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς ο Ραφαέλ Βικί αποτελεί παρελθόν για την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Στη ρεβάνς με τον «Δικέφαλο» του Βορρά θα είναι ο Άλεξ Φράι.

Ο 41χρονος τεχνικός «πλήρωσε» το μάρμαρο για τις κακές εμφανίσεις της Βασιλείας απέναντι σε Σεντ Γκάλεν (ήττα εντός

με 1-2) και ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα η διοίκηση της ελβετικής ομάδας, να προχωρήσει στην λύση της συνεργασίας της με το νεαρό προπονητή. Το κλίμα ήταν βαρύ, με τις αντιδράσεις του κόσμου να είναι πολλές.

Der FC Basel 1893 trennt sich per sofort von Cheftrainer Raphael Wicky. Alle Informationen dazu gibt es auf https://t.co/mcp14DTD6m. #FCBasel1893 #zämmestark #rotblaulive pic.twitter.com/GI9caLDcUd

— FC Basel 1893 (@FCBasel1893) 26 Ιουλίου 2018

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Ελβετών, την θέση του Βικί, προσωρινά θα καλύψει ο Άλεξ Φράι (πρώην διεθνής άσος), ο οποίος είναι προπονητής της U18 της Βασιλείας και αναμένεται να καθίσει στον πάγκο στα ματς με Ξαμάξ και ΠΑΟΚ.

Il Basilea silura Wicki, lo rileva ad interim Alex Frei https://t.co/P7gPm0THR3 pic.twitter.com/H12W2qdtW8

— Ticinonews (@ticinonews) 26 Ιουλίου 2018

Στην σχετική ανακοίνωση, φιλοξενούνται και δηλώσεις του αθλητικού διευθυντή της ελβετικής ομάδας, Μάρκο Στρέλερ, που μεταξύ άλλων σημειώνει ότι τώρα θα πρέπει να δείξουν αντίδραση η παίκτες μέσα στο γήπεδο. «Τώρα περιμένουμε θετική αντίδραση από την ομάδα και δυνατή θέληση για νίκη, για να πετύχουμε τους στόχους μας για φέτος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ραφαέλ Βικί για την συνεργασία μας και του εύχομαι καλή επιτυχία στη συνέχεια του ταξιδιού του», ανέφερε στη δήλωση του ο Στρέλερ.

Να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη (25/7) τα ελβετικά ΜΜΕ είχαν ξεκινήσει προπονητολογία για την Βασιλεία, καθώς στο προσκήνιο είχε έρθει το όνομα του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή της Αυστρίας, Μαρσέλ Κόλερ.

Όπως είπαμε, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ υπήρξε θύελλα αντιδράσεων και έντονη αναστάτωση, καθώς τόσο τα ΜΜΕ όσο και οι φίλαθλοι της ομάδας, ασκούσαν έντονη κριτική κατά της διοίκησης, των παικτών και του τεχνικού τιμ.

Το κλίμα στους Ελβετούς είναι ιδιαίτερα… βαρύ και αυτό αρκεί εκφράζεται από τα μηνύματα που υπάρχουν από τους οπαδούς της στον επίσημο λογαριασμό της Βασιλείας αλλά και στα όσα αναφέρουν τα ξένα ΜΜΕ. Τώρα στην αντίπαλό του ΠΑΟΚ περιμένουν να αλλάξει το κλίμα με την αλλαγή στον πάγκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα