Ο Σκουρτόπουλος προανήγγειλε την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα: Αναλαμβάνω την ευθύνη της αποτυχίας

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος λίγο μετά τον δραματικό αγώνα με την Τσεχία και τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε τον απολογισμό της εμφάνισης της εθνικής στο Μουντομπάσκετ, ανέλαβε τις ευθύνες του και προανήγγειλε, ουσιαστικά, την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέλαβε την ευθύνη του αποκλεισμού: «Είμαι υπεύθυνος. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο»,  δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ

και συμπλήρωσε: «Θα πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά για να ολοκληρώσουμε την συνεργασία μας». Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να μη συνεχίσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. 

Το 5ο φάουλ του Γιάννη Αντετοκούνμπο δόθηκε ενώ ο Αντρέι Μπάλβιν που τον μάρκαρε δεν ήταν ακίνητος, όπως προβλέπεται στον κανονισμό, αλλά… εν κινήσει. Οι διαιτητές έδωσαν και τεχνική ποινή στον πάγκο της εθνικής Ελλάδας στο κρίσιμο 4ο δεκάλεπτο. Φάσεις στις οποίες στάθηκε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Αναλυτικά ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε στην ΕΡΤ: «Τι να την κάνω την νίκη; Ένα κακό ημίχρονο στο τουρνουά με την Βραζιλία το πληρώσαμε. Επιβάρυνε την αυτοπεποίθηση της ομάδας, δεν κάναμε την επαναφορά. Σήμερα κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δεν τελειώσαμε κάθε φάση όπως έπρεπε. Δεν πήραμε σφυρίγματα που νομίζω ότι αξίζαμε, ήμασταν πίσω στις βολές. Δουλέψαμε σκληρά σε καλή ατμόσφαιρα και το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει. Είμαι υπεύθυνος, η ετυμηγορία είναι δεδομένη. Θα πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά για να ολοκληρώσουμε την συνεργασία μας. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο για τις προσδοκίες του.

Με τους παίκτες έχουμε ένα άλλο είδος συζήτησης σε περισσότερο προσωπικά θέματα. Προσπαθήσαμε σκληρά, κατηγορηθήκαμε για τα πάντα. Ίσως να μην εμπνεύσαμε. Δουλέψαμε σαν σκυλιά για 15 μέρες. Ευχαριστώ τους παίκτες που με τίμησαν. Κατόπιν εορτής έχουμε να πούμε πολλά. Η ομάδα είχε σχεδιαστεί με τον Ντόρσεϊ και μετά αλλάξαμε το πλάνο με τους φόργουορντ. Ο Παπανικολάου μπορεί να μην ήταν αποτελεσματικός στο σουτ αλλά έκανε τα πάντα, όπως η καρδιά. Του το είπα. Το σουτ μία μέρα θα μπει μία όχι. Έπρεπε να δουλέψουμε πιο ομαδικά και πρώτος από όλους εγώ. Κάπου εδώ τελειώνουμε».

Σκουρτόπουλος: Η Ελλάδα δεν έχει τη στήριξη και το status που είχε στο παρελθόν

Στη συνέντευξη Τύπου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος είπε: «Η Τσεχία έπαιξε πολύ καλά σε όλο το τουρνουά. Κάναμε πολλά σήμερα, παίξαμε σκληρά, θέλαμε να κρατήσουμε τη διαφορά, όμως το πρόβλημα προέκυψε στον αγώνα με τη Βραζιλία. Τότε πληγωθήκαμε. Όπως κι αν έχει, αυτή είναι η ζωή και πρέπει να συνεχίσουμε. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, ήμασταν μαζί για ένα μήνα. Στενοχωριέμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο μας στην Ελλάδα και εδώ, κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε».

Για την εξαιρετική απόδοση του Θανάση Αντετοκούνμπο, όταν μπήκε στη θέση του Γιώργου Πρίντεζη στην 3η περίοδο, ο Σκουρτόπουλος σχολίασε: «Ο Θανάσης ξέρει το ρόλο του στην ομάδα, κάποιες φορές παίζει από νωρίς, κάποιες όχι. Ο Θανάσης ήταν έτοιμος να αλλάξει τον ρυθμό του αγώνα, με εκείνον πήραμε μια καλή διαφορά».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Σκουρτόπουλος είπε: «Ο Γιάννης… τι να πω; Μας βοήθησε, πάλεψε κάθε ημέρα στο παρκέ, αλλά δεν πήρε τον σεβασμό που έπρεπε. Τα φάουλ που χρεώθηκε… Δεν μπορείς να του σφυρίζεις τέτοια φάουλ, αλλά δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία σήμερα. Ο Καλάθης έπαιξε 37 λεπτά, κέρδισε ένα φάουλ, ενώ έχει την μπάλα συνεχώς στα χέρια του. Αυτές είναι οι αποφάσεις, οκ, τις σέβομαι. Για τον Γιάννη μπορούμε να φτιάξουμε βίντεο με 25 φάσεις, με τα χέρια που βρίσκονταν συνεχώς πάνω του.

Είναι ο MVP του ΝΒΑ και προσπαθούμε να μείνει μαζί μας, με την εθνική. Προσπαθούμε να τον προστατεύσουμε, να μην του κάνουμε ζημιά και ανυπομονούμε να τον έχουμε ξανά μαζί μας υγιή. Μπορεί να μας δώσει πολλά, ήταν η πρώτη φορά που τον είχαμε μαζί μας με αυτό το status που έχει “χτίσει”. Σε αυτό το διάστημα φτιάξαμε πολλά για εκείνον, φτιάξαμε καταστάσεις στην επίθεση, ίσως τώρα να μπορώ να πω ότι δεν κάναμε όλα αυτά που έπρεπε μαζί του για να τον υποστηρίξουμε».

Ο Σκουρτόπουλος μίλησε ξανά για την ήττα από τη Βραζιλία στην α’ φάση: «Πραγματικά, πιστεύω ότι το δεύτερο μέρος απέναντι στη Βραζιλία ήταν το χειρότερό μας τα τελευταία δύο χρόνια. Χάσαμε την ισορροπία μας, δεν αντιδράσαμε ως ομάδα. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε, όμως δεν ήταν εύκολο να νικήσουμε τις ΗΠΑ. Είναι εξαιρετική ομάδα, έχει τόσους σπουδαίους προπονητές».

Θανάσης Αντετοκούνμπο: Η ζημιά έγινε στο ματς με τη Βραζιλία

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για τον Γιάννη, και στάθηκε στην ήττα της Εθνικής από τη Βραζιλία.

«Συγχαρητήρια στην Τσεχία. Εμείς δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ελέγξουμε κάθε τομέα του αγώνα. Θέλαμε να κερδίσουμε με 12 πόντους και πάνω, αλλά δυστυχώς η ζημιά έγινε στο ματς με τη Βραζιλία. Αυτό είναι το μπάσκετ. Κάποιες φορές πανηγυρίζεις, κάποιες όχι. Ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) είναι υπερήφανος γι’ αυτή την ομάδα και το επιτελείο της. Είναι σκληρό που δεν θα συνεχίσει στον επόμενο γύρο. Είναι όνειρο που έγινε πραγματικότητα να παίξω με όλα αυτά τα παιδιά σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο», υπογράμμισε ο διεθνής άσος.

Σλούκας: Αποτύχαμε παταγωδώς, δεν περάσαμε στην επόμενη φάση

Ο Κώστας Σλούκας μίλησε και αυτός από την πλευρά του για αποτυχία από την Εθνική ομάδα. «Αποτύχαμε παταγωδώς, δεν περάσαμε στην επόμενη φάση. Παίξαμε με πάθος σήμερα, είχαμε στο μυαλό τη διαφορά, τη φτάσαμε στους 12 πόντους, αλλά εκεί το μυαλό χαλάρωσε ενώ χάσαμε βολές. Είναι και αυτή καλή ομάδα. Δεν μπόρεσα να είμαι όπως ήθελα λόγω του τραυματισμού που είχε προηγηθεί, όλοι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Η επόμενη ημέρα είναι σε αρκετούς μήνες από τώρα. Όλοι αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και πρώτος εγώ. Το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι πως το πέμπτο φάουλ που δόθηκε εις βάρος του Γιάννη ήταν ιδιαίτερα υπερβολικό.

Δίκαια περνάει στους “8”, δεν καλύψαμε τη διαφορά, δυστυχώς κάποιες φάσεις όπως π.χ. το επιθετικό στον Γιάννη δεν μας βοήθησε» τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση και σχολίασε: «Η πικρία μένει γιατί χάσαμε το ματς με την Βραζιλία, εκεί έγινε η ζημιά, νικούσαμε 17 πόντους διαφορά. Δεν μπορούμε να έχουμε διαφορά 17 πόντων απέναντι σε μία ομάδα και να χάνουμε που έχασε 25 πόντους από την Τσεχία. Αυτή είναι η πικρία μου. Το πρόσημο είναι πάρα πολύ αρνητικό. Υπήρχε χαλάρωση στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο», υπογράμμισε ο διεθνής άσος.

Λαρεντζάκης: Είμαστε απογοητευμένοι, συγγνώμη από όλους

Στο ίδιο μήκος κύματος και τα λόγια του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στην κάμερα της ΕΡΤ: «Νιώθω απογοήτευση. Είχαμε ευκαιρίες στους 10-12 πόντους. Νιώθω απογοήτευση. Δεν έχω να πω πολλά. Τεχνικά κομμάτια δεν μπορώ να αναλύσω τώρα. Το θέλαμε και το πιστεύαμε. Τι να σου πω τώρα; Χάσαμε την πρόκριση, τέλος. Ό,τι και να πούμε τώρα… Είμαστε απογοητευμένοι. Συγγνώμη από όλους. Δεν μπορώ να πω κάτι τώρα. Είχαμε όλοι προσδοκίες. Δεν τα καταφέραμε, απλά πράγματα. Δεν ξέρω… Ήμασταν όλοι δεμένοι, ενωμένοι. Το πιστεύαμε, το δείξαμε στο ξεκίνημα. Δεν έγινε. Ήταν υψηλή η διαφορά. Δεν ξέρω τι να σου πω.

Εννοείται πως μας στοίχισε το ματς με τη Βραζιλία. Είχαμε ευκαιρία και τώρα, είχαμε ευκαιρία. Είχαμε μεγάλη ευκαιρία, με το υλικό που είχαμε. Αποτύχαμε. Δεν πήγαμε στην οκτάδα, αποτύχαμε. Δεν έχω να πω για εμένα. Αύριο πάμε σπίτι μας. Αυτά, δεν έχω να πω κάτι άλλο, συγγνώμη».

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα