«Ταμπουρωμένοι» στο Πολυτεχνείο αντιεξουσιαστές – Ακυρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις

Απροσπέλαστο το Πολυτεχνείο για το κοινό, ενόψει της ιστορικής επετείουΘα συνεχίσουν να το περιφρουρούν, δηλώνουν οι καταληψίεςΕπίθεση εναντίον του ΚΚΕ μέσω νέας ανακοίνωσης

Μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου εξακολουθούν να βρίσκονται αντιεξουσιαστές, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την είσοδο στο κοινό και σε παρατάξεις και κόμματα, από τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Όπως ανακοίνωσαν χθες, μέσω ανάρτησης σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, «θέλουν να ακυρώσουν τη διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς

και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛΑΣ, να καταθέτουν στεφάνια», ενώ καλούσαν σε συγκέντρωση φαγητού, τσιγάρων και πολεμοφοδίων.

«Δεν φεύγουμε από το Πολυτεχνείο»

Σήμερα νωρίς το πρωί, με νέα τους ανακοίνωση γνωστοποιούν ότι σκοπεύουν να παραμείνουν στο εσωτερικό της ιστορικής σχολής, ενώ επιτίθενται στο ΚΚΕ, το οποίο μίλησε για παρακρατικούς.

«Τα ρετάλια της Πασπουδαστικής του ‘73 που χαρακτήριζε τους καταληψίες προβοκάτορες, μιλάνε σήμερα για παρακρατικούς, προσκαλώντας έτσι την κυβέρνηση να απεμπολήσει την κατηγορία εισβάλλοντας στο Πολυτεχνείο», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Το νέο κείμενο αναφέρει τα εξής:

«Το συλλογικό σώμα της κατάληψης συνεχίζει να περιφρουρεί το Πολυτεχνείο απέναντι στους θεσμικούς μηχανισμούς, την κρατική καταστολή και την κομματική καπηλεία που της βάζει πλάτες.

Τα ρετάλια της Πασπουδαστικής του ‘73 που χαρακτήριζε τους καταληψίες προβοκάτορες, μιλάνε σήμερα για παρακρατικούς, προσκαλώντας έτσι την κυβέρνηση να απεμπολήσει την κατηγορία εισβάλλοντας στο Πολυτεχνείο. Δεν θα παραδώσουμε τις εστίες και τις αξίες της εξέγερσης στους κρατικούς δολοφόνους και τα κνατ.

Το Πολυτεχνείο παραμένει ανοιχτό για καθέναν που βρίσκει στη μνήμη του Νοέμβρη την οργή της ανάγκης σήμερα.

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΚΑΤΩ Η ΕΞΟΥΣΙΑ

Η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ-ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ
ΠΟΥ ΒΡΊΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 35 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΟΥ ΕΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 8 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ‘’ΣΤΑΣΗΣ’’ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΥ ΡΑΛΛΗ».

Ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις

Όπως είναι λογικό, μία τέτοια κατάσταση δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή οποιασδήποτε επετειακής εκδήλωσης, τόσο φοιτητικών παρατάξεων αλλά και κομμάτων, όσο και του απλού κόσμου που συνήθως αυτές τις μέρες περνάει από το Πολυτεχνείο για να καταθέσει ένα λουλούδι στη μνήμη των πεσόντων από τη Χούντα.

Δύο συλλήψεις – Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ.

Χθες, Τετάρτη, η αστυνομία προχώρησε σε δύο συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές γύρω από το Πολυτεχνείο, λίγο μετά τις επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον των ΜΑΤ στη διασταύρωση Πατησίων και Τοσίτσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα