Έτσι κάηκαν 26 άνθρωποι στο «οικόπεδο της φρίκης» – Ανατριχιαστική μαρτυρία συγγενούς του ιδιοκτήτη (video)

Η κ. Ραφτοπούλου περιέγραψε με δυσκολία τα τελευταία δευτερόλεπτα των 26 ανθρώπων και την προσπάθειά τους να σωθούν από την πυρκαγιά«Ανοίξαμε όλες τις πόρτες και άρχισαν να έρχονται τρέχοντας πολλοί άνθρωποι. Οι πρώτοι τα κατάφεραν, αλλά οι επόμενοι παγιδεύτηκαν. Οι άνθρωποι που πέθαναν, άργησαν»«Μέσα στη θάλασσα, έπρεπε να βουτάς το κεφάλι σου στο νερό για να μην πάρουν φωτιά τα μαλλιά σου»

Ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία της πεθεράς του ιδιοκτήτη του «οικοπέδου της φρίκης» στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 26 άνθρωποι. Η κ. Ραφτοπούλου περιέγραψε με δυσκολία τα τελευταία δευτερόλεπτα των 26

ανθρώπων και την προσπάθειά τους να σωθούν από την πυρκαγιά.

«Είναι τρομακτικό, δεν με νοιάζει που κάηκε το σπίτι. Δεν μπορώ να σας πω, να καίγεται ο άλλος… Είναι κάτι το τρομερό, δεν μπορώ να το διαπραγματευτώ. Κάηκαν τα πάντα, δεν έχει μείνει τίποτα», λέει με δάκρυα στα μάτια.

«Ανοίξαμε όλες τις πόρτες και άρχισαν να έρχονται τρέχοντας πολλοί άνθρωποι. Οι πρώτοι τα κατάφεραν, αλλά οι επόμενοι παγιδεύτηκαν. Οι άνθρωποι που πέθαναν, άργησαν. Όταν έφυγα εγώ από το οικόπεδο, οι φλόγες βρίσκονταν τρία μέτρα πίσω μου», συνεχίζει η κ. Άλκηστη Ραφτοπούλου.

«Όπως με βλέπετε τώρα, έτσι και εκείνη τη μέρα, έπεσα στη θάλασσα. Κάηκαν τα σκυλιά μου, κάηκαν τα πάντα. Εκείνη την ώρα έτρεχα και δεν ήξερα τι συνέβαινε πίσω μου. Έμαθα τα πάντα αργότερα», τόνισε.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι εκτός από τις σκάλες που οδηγούν στην παραλία, υπήρχε και ένας δεύτερος δρόμος διαφυγής που ακολούθησε. «Πήγα από εκεί γιατί είμαι γριά γυναίκα και σκέφτηκα ότι από τις σκάλες θα σκοτωθώ. Μέσα στη θάλασσα, έπρεπε να βουτάς το κεφάλι σου στο νερό για να μην πάρουν φωτιά τα μαλλιά σου».

Όπως περιγράφει η πεθερά του ιδιοκτήτη, κάποιοι στην προσπάθειά τους να σωθούν μπήκαν μέσα στο σπίτι. «Προσπάθησαν να γλιτώσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τους βρήκαν καμένους μέσα στο σπίτι. Δεν πρόλαβαν οι άνθρωποι να ξεφύγουν από αυτό που συνέβαινε».

Keywords
Τυχαία Θέματα