Δολοφονία βιολόγου: Ο δράστης είχε επιτεθεί και σε άλλη γυναίκα – Τα σενάρια του ιατροδικαστή

Γυναίκα που είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση, αναγνώρισε το λευκό αυτοκίνητο του δράστηΟι υποθέσεις παρόμοιων επιθέσεων είναι συνολικά τρειςΤα δύο σενάρια για τη δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου

Νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας της αμερικανίδας βιολόγου, Σούζαν Ίτον, είδαν σήμερα (17/7) το φως της δημοσιότητας, με μία γυναίκα που είχε δεχθεί παρόμοια επίθεση στο παρελθόν να αναγνωρίζει το αυτοκίνητο του 27χρονου δράστη.

Σύμφωνα με τον Alpha,

γυναίκα από την Πολωνία που πριν από δύο μήνες δέχθηκε παρόμοια επίθεση με αυτή εναντίον της αμερικανίδας βιολόγου, αναγνώρισε το λευκό αυτοκίνητο του 27χρονου δράστη ως αυτό που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση εναντίον της στο Καστέλλι Χανίων.

Η γυναίκα κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι ένας άνδρας την παρέσυρε με το αμάξι με αποτέλεσμα να βρεθεί σε χωράφι. Συγκεκριμένα ότι τη χτύπησε από τη μεριά του συνοδηγού, έπεσε κάτω αλλά γρήγορα ανέκτησε τις αισθήσεις της, σηκώθηκε και άρχισε να τρέχει προς ένα διπλανό χωράφι. Ο άνδρας βγήκε από το αυτοκίνητο αλλά επειδή υπήρχε κάποιος κοντά στο σημείο, τράπηκε σε φυγή, ανέφερε η γυναίκα από την Πολωνία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι υποθέσεις παρόμοιων επιθέσεων είναι συνολικά τρεις.

Η πρώτη χρονικά περίπτωση είναι αυτή μίας γυναίκας από τη Λιθουανία τον Αύγουστο του 2018, η οποία περιγράφει τον ίδιο τρόπο δράσης. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι είχε βγει για περίπατο και ένα αυτοκίνητο τη χτύπησε από πίσω.

Η τρίτη επίθεση έγινε πριν από 20 μέρες. Στην τρίτη γυναίκα που είναι Ελληνίδα, επιτέθηκε ένας άνδρας, χωρίς αυτοκίνητο αυτή τη φορά, και πήγε να την πιάσει από τον λαιμό. Εκείνη αντέδρασε φωνάζοντας και ο δράστης τράπηκε σε φυγή.

Η γυναίκα αυτή θεωρείται «κλειδί» στην υπόθεση, καθώς ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη.

Τα σενάρια για τη δολοφονία

Ο ιατροδικαστής, Αντώνης Παπαδομανωλάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4, αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εξέτασης της σορού της αμερικανίδας βιολόγου, αποκαλύπτοντας τα δύο σενάρια για τη δολοφονία.

Το πρώτο -και πιο ακραίο- σενάριο είναι ο θάνατος να προκλήθηκε «από ασφυξία θέσης». Ο ιατροδικαστής εξήγησε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί αν ήταν ζωντανή την ώρα που την έριξε από την τρύπα στο σπήλαιο. Σε αυτό το σενάριο ο θάνατος θα μπορούσε να επέλθει λόγω των καταγμάτων που υπέστη και τη στάση (θέση) που είχε το σώμα της.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι η ασφυξία να προκλήθηκε από απόφραξη των αναπνευστικών οδών.

Σημειώνεται ότι από τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται να απομακρύνεται η εκδοχή της δολοφονίας δια στραγγαλισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα