Τα πούλμαν, τα μέτρα στο κέντρο της πόλης και οι ομιλητές για το συλλαλητήριο για Σκοπιανό (video)

Με μεγάλες προσδοκίες αναμένουν το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στη Θεσσαλονίκη, οι διοργανωτές του, κάνοντας λόγο για μεγάλη προσέλευση από όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η κινητοποίηση αναμένεται να έχει μεγάλη απήχηση, καθώς έχουν ναυλωθεί περισσότερα από 500 λεωφορεία

από όλη την Ελλάδα ενώ κόσμος έχει δηλώσει συμμετοχή από τον Έβρο, τα Ιωάννινα, την Κρήτη και τη Λέσβο. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η εξέδρα που θα στηθεί στον Λευκό Πύργο θα έχει μέτωπο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Θα υπάρξουν και μέτρα από την Τροχαία, με τα λεωφορεία να έρχονται μέχρι το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να αφήνουν τον κόσμο και να πηγαίνουν είτε στο λιμάνι ή ανατολικά σε μεγάλο εμπορικό κέντρο. Οι εκτιμήσεις της Τροχαίας κάνουν λόγο για 20.000 πολίτες που θα φτάσουν με λεωφορεία, ενώ αν προστεθούν και οι Θεσσαλονικείς, θα φτάσουν τις 30.000.

Την ίδια μέρα, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11 στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, έχει απευθύνει πρόσκληση στους ιεράρχες για πολυϊερατική λειτουργία.

Στη 1 το μεσημέρι στην Καμάρα, θα πραγματοποιηθεί αντισυγκέντρωση από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Πρώτος ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος Στέλιος Καλόγηρος, δεύτερος ο επικεφαλής της οργάνωσης «Σπάρτακος», Κώστας Καραϊσκος (γνωστός από τις αφίσες κατά του Ερντογάν στην Κομοτηνή), τρίτος ο παπα-Ανδρέας από την Κρήτη. Τέταρτος ο στρατηγικός αναλυτής, Νίκος Λυγερός και πέμπτος ο επίτιμος αρχηγός του ΓΕΣ, Φράγκος Φραγκούλης.

Στον Λευκό Πύργο αναμένονται και αρκετοί Μητροπολίτες παρότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν στηρίζει το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα