Τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν σχεδόν τα πάντα… με το PIXIO (εικόνες – video)

Ναι, τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν σχεδόν τα πάντα. Το PIXIO προσφέρει κάθε σχήμα, κάθε σχέδιο.

Κάθε κομμάτι είναι ένας πλαστικός κύβος, μεγέθους 8 επί 8 επί 8 χιλιοστά, βάrους λίγο πάνω από ένα γραμμάριο, με έξι ισχυρούς μαγνήτες στο εσωτερικό του. Το ότι οι «κύβοι» προσφέρονται σε 16 διαφορετικά χρώματα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν απολύτως διακριτούς χαρακτήρες, αντικείμενα, δομές.

Σε κάθε κουτί PIXIO υπάρχουν οδηγίες, λεπτομερείς για μια απλή διαδικασία. Ένα εξάχρονο μπορεί με το PIXIO να μάθει, εύκολα, γράμματα, αριθμούς, χρώματα. «Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό

του PIXIO είναι το ότι σου επιτρέπει να δημιουργήσεις πολύ γρήγορα κάτι όμορφο. Για παράδειγμα, ένα παιδί μπορεί να φτιάξει έναν δεινόσαυρο σε μόλις 10 δευτερόλεπτα» εξηγεί, στο Designboom, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Άλεξ Ουάιτ. Αυτή την περίοδο, η ομάδα πίσω από το PIXIO εργάζεται ετοιμάζοντας οδηγίες για τη δημιουργία πολλών αγαπημένων χαρακτήρων, όπως οι Minions, ο Ροζ Πάνθηρας, ο Σούπερ Μάριο.

Τα «κουμπιά» της επιτυχίας είναι δύο. Πρώτον: Οι μαγνήτες είναι ισχυροί και χάνουν μόνον το 2% της ισχύος τους σε διάστημα μισού αιώνα! Κι επιπλέον, η πολικότητά τους είναι κατά τέτοιον τρόπο διατεταγμένη, ώστε τα κυβάκια μπορούν να συνδεθούν το ένα με τ’ άλλο σε οποιαδήποτε ακολουθία. Δεύτερον: τα χρώματα που προσφέρονται είναι κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, ανοιχτό πράσινο, πράσινο, τυρκουάζ, γαλάζιο, μπλε, βιολετί, ροζ, ταμπά, ανοιχτό καφέ, καφέ, γκρι, μαύρο και άσπρο. Γιορτή!

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα