Τα μικροπλαστικά μολύνουν ακόμα και τις πιο απομακρυσμένες θάλασσες

Ποσότητες μικροπλαστικών βρέθηκαν ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία των ωκεανών αυξάνοντας την παγκόσμια ανησυχία για εκτεταμένη μόλυνση από τα πλαστικά.

Δείτε επίσης: Τα πλαστικά έχουν «κατακτήσει» και την Αρκτική

Σύμφωνα με τον Guardian, τα δείγματα που έλεγξαν επιστήμονες από τον νότιο Ινδικό Ωκεανό, έδειξαν συγκέντρωση μικροπλαστικών σε υψηλά επίπεδα.

Όπως αναφέρει ο Sören Gutekunst, από το Κέντρο Geomar Helmholtz Centre για την Έρευνα στους Ωκεανούς στο Κίελο, που ανέλυσε τα δείγματα, «αυτές οι περιοχές

δεν έχουν μελετηθεί και για αυτό η εν λόγω έρευνα έχει μεγάλη αξία. Η μελέτη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω γνώση για το τι συμβαίνει με τα μικροπλαστικά στους ωκεανούς».

Η συλλογή των στοιχείων έδειξε ότι η μεγαλύτερη συγκέντρωση μικροπλαστικών παρατηρείται στις ακτές του Ατλαντικού και τις Μεσογείου. Υψηλά είναι τα επίπεδα στις ακτές του Κέιπ Τάουν και της Αυστραλίας.

Περισσότεροι από 8 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών καταλήγουν στους ωκεανούς κάθε χρόνο. Πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε ότι δισεκατομμύρια κομμάτια πλαστικού καταλήγουν σε κοραλλιογενείς υφάλους, προκαλώντας μόλυνση.

Keywords
Τυχαία Θέματα