«Τα μαζεύει» για τον Καραμανλή ο «Junior» – Αιχμές για Καραμανλικούς

Να «ισορροπήσει» τις δηλώσεις του σχετικά με την όχι και τόσο μεγάλη σοβαρότητα -όπως ο ίδιος υπονόησε – με την οποία τοποθετούνταν η ΝΔ στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας, προσπάθησε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσε «ρήγμα» στην καραμανλική πτέρυγα, στελέχη της οποίας τον έβαλαν στο στόχαστρό τους για το «άδειασμά» του στον εξάδελφό του και πρώην πρωθυπουργό.

Αναλυτικότερα, ο κ. Καραμανλής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ,

κληθείς να εξηγήσει την πρόσφατη δήλωσή του, που σχολιάστηκε, σχετικά με τη σοβαρότητα της ΝΔ, προχώρησε σε διευκρινήσεις, εξηγώντας:

«Σίγουρα δεν είναι σύνηθες η αντιπολίτευση στην Ελλάδα να τοποθετείται τόσο σοβαρά και μετρημένα. Ιστορικά το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο που εφάρμοσε το δόγμα «τάζουμε τα πάντα στους πάντες», και πριν λίγα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο αποκορύφωμα της «έξαλλης αντιπολίτευσης», με τα δήθεν σκισίματα των μνημονίων και όλα αυτά τα φαιδρά. Ακόμα και η ΝΔ κάποιες στιγμές είπε μερικές κουβέντες παραπάνω -χωρίς να συγκρίνεται καν με τις άλλες περιπτώσεις βέβαια-, κι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Συνολικά στην ιστορική διαδρομή της, όμως, η ΝΔ πάντα ήταν και είναι η παράταξη του μέτρου. Η παράδοση του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι η παράδοση της πολιτικής ευθύνης. Το 2009 ο Κώστας Καραμανλής είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ενώ ο αντίπαλός του έλεγε «λεφτά υπάρχουν». Σε αυτόν το δρόμο βαδίζει σήμερα η Νέα Δημοκρατία. Και μετά από 8 χρόνια μνημονίων είμαστε διπλά προσεκτικοί, όπως οφείλουμε απέναντι στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Εμείς ποτέ δεν τάξαμε τα πάντα στους πάντες, ποτέ δεν είπαμε ότι θα σκίσουμε τα μνημόνια. Αν κάποιους αυτό τους ενοχλεί, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα».

Παράλληλα, έστειλε και ένα αιχμηρό μήνυμα προς τους καραμανλικούς που ερμήνευσαν τις δηλώσεις του ως μομφή προς τον Κώστα Καραμανλή, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Κάποιοι -άλλοι ίσως καλοπροαίρετα και άλλοι όχι- επιχείρησαν να δώσουν μια ερμηνεία εντελώς εσφαλμένη. Πιάστηκαν από ένα ρητορικό σχήμα που χρησιμοποίησα για να τονίσω το πόσο μετρημένες και προσγειωμένες είναι οι θέσεις της ΝΔ, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις που σας ανέφερα. Σε προσωπικό επίπεδο, άλλωστε, όλοι γνωρίζουν πόσο σπουδαίο είναι για εμένα το παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και των άλλων υπεύθυνων ηγετών της παράταξής μας. Με την ευκαιρία, όμως, θέλω να τονίσω κάτι, σε κάποιους που στο παρελθόν τούς έχει τιμήσει η παράταξη, προσφέροντάς τους σημαντικές θέσεις, αλλά σήμερα βρίσκονται εκτός αυτής. Η ΝΔ είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είναι το κόμμα του οποίου ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε πρόεδρος επί 13 χρόνια και σήμερα είναι εν ενεργεία βουλευτής του. Συνεπώς δεν γίνεται να λες ότι είσαι «καραμανλικός» και να πετροβολάς τη Νέα Δημοκρατία. Τελεία και παύλα».

Τέλος, σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν «περί ανανέωσης ψηφοδελτίων της ΝΔ» ο τομέαρχης της ΝΔ δηλώνει «Παν μέτρο άριστο» και εξηγεί ότι «σαφώς η ΝΔ χρειάζεται ανανέωση αλλά χρειάζεται και εμπειρία», ενώ αναφερόμενος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη υπογραμμίζει: «Θεωρώ δεδομένο ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα είναι μπροστάρης και σε αυτή την εκλογική μάχη».

Keywords
Τυχαία Θέματα