Τα λόγια του Τζόκοβιτς το μεγαλύτερο βραβείο για τον Τσιτσιπά – Το… σπαγγάτο του σέρβου αστέρα (video)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ό,τι μπορούσε στον τελικό του Ντουμπάι (ATP 500) απέναντι στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, αλλά ο Νόβακ Τζόκοβτις αυτή την περίοδο… δεν παίζεται και κέρδισε τον έλληνα παίκτη με 2-0 σετ, κατακτώντας και αυτό το τρόπαιο. Μόνο που οι δηλώσεις του «Νόλε» μετά τον αγώνα θα πρέπει να αποτελέσουν οδηγό του Στεφ για το μέλλον, με τον σέρβο αστέρα να αναφέρει, πάντως, ότι ο Τσιτσιπάς είναι σε καλό δρόμο. Με τον Τζόκοβιτς να απασχολεί και για το… σπαγγάτο που έκανε στον ημιτελικό θρίλερ στο τουρνουά

απέναντι στον Γκαέλ Μονφίς. Με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να μετράει 18-0 νίκες μέσα στο 2020.

Ο σέρβος άσος (No1) δε θέλησε, πάντως, να ανακατευτεί στα… οικογενειακά του Στέφανου Τσιτσιπά. Φρόντισε, όμως, να εκθειάσει τον καλύτερο έλληνα τενίστα (No6) μετά τον τελικό του Ντουμπάι.

Djokovic on Tsitsipas:

He’s very smart, very wise. I told him after the match I love that about him, I love the fact he is more than just a tennis player & is always looking to learn from the experience & to understand something new about himself so he can improve, get better. pic.twitter.com/YiBzRUQgGr

— Reem Abulleil (@ReemAbulleil) February 29, 2020

«Αυτά είναι προσωπικά πράγματα», είπε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις δυσκολίες που έχει ο Στεφ λόγω της παρουσίας των γονιών του στο tour και συνέχισε: «Είναι υποκειμενικά και ξεχωριστά για τον καθέναν. Καταλαβαίνω τον Στέφανο. Δεν τον έχω ακούσει να μιλάει για αυτό, ούτε έχω διαβάσει κάτι. Περνάς, όμως, από μια διαδικασία αυτογνωσίας και μάθησης, ωριμότητας και μετά αντίληψης του τι είναι καλό για εσένα στη ζωή, στην καριέρα σου.

Είναι ήδη ώριμος. Είναι νέος, αλλά είναι εδώ γύρω αρκετό καιρό. Είναι πολύ έξυπνος και σοφός. Ακούσατε και τι είπε στο court. Του είπα μετά το ματς ότι μου αρέσει πολύ αυτό, μου αρέσει πολύ το γεγονός ότι είναι κάτι παραπάνω από τενίστας και ότι πάντα προσπαθεί να μάθει από την εμπειρία και να μάθει κάτι νέο για τον εαυτό του, για να βελτιωθεί. Αυτό είναι χαρακτηριστικό πρωταθλητή, κάποιου που έχει πολλές πιθανότητες να γίνει Νο.1, να κερδίσει σλαμς και να γίνει σπουδαίος πρεσβευτής του αθλήματός μας. Ήδη είναι, αλλά έχει σπουδαίο μέλλον μπροστά του, είμαι σίγουρος».

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Η οικογένεια, οι αποφάσεις, δεν θα ανακατευτώ σε αυτό. Όλοι έχουμε διαφορετικά θέματα. Είναι δύσκολο να πεις. Εξαρτάται από τις συνθήκες της ζωής. Εξαρτάται από αυτό που αισθάνεσαι ότι είναι καλύτερο. Οι γονείς σου, τα μέλη της οικογένειας, αυτοί που είναι κοντά σου και είναι εκεί από την αρχή είναι η μεγαλύτερή σου συμπαράσταση. Θέλου το καλύτερο για σένα. Ξέρω τους γονείς σου. Είναι καλοί άνθρωποι. Θέλουν να είναι ο καλύτερος παίκτης και ο καλύτερος άνθρωπος. Νομίζω ότι κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Τσιτσιπάς: Συνέχισε να αποτυγχάνεις μέχρι να τα καταφέρεις

«Συνέχισε να αποτυγχάνεις μέχρι να τα καταφέρεις», είπε από την πλευρά του ο νεαρός τενίστας στην τελετή απονομής του τουρνουά. «Είναι ένας κύκλος με διαρκή επανάληψη, προσπαθείς να γίνεις καλύτερος, προσπαθείς να μάθεις από τα λάθη σου. Να πω σε όλα τα παιδιά να πιστεύουν στον εαυτό τους, θα έρθει, είναι θέμα υπομονής και αφοσίωσης σε αυτό που αγαπάτε», ανέφερε, ακόμα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

“Keep failing til you make it.”

Philosopher @StefTsitsipas strikes again… #DDFTennis pic.twitter.com/pz2IHMRWSQ

Tennis TV (@TennisTV) February 29, 2020

Όταν… μιλούν οι αριθμοί

Ήταν άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση από τον κορυφαίο τενίστα στον κόσμο, που πλέον προηγείται στο head to head με 3-2. Είναι η πέμπτη φορά που φεύγει με το τρόπαιο από τα Εμιράτα και θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει ώθηση εν όψει των πρώτων Masters της σεζόν στις ΗΠΑ. Το πρώτο ραντεβού είναι στο Indian Wells, στο τουρνουά που ξεκινάει στις 12 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως ήταν ο 11ος τελικός καριέρας (5-6) για τον Στέφανο, που μετρούσε οκτώ σερί νίκες στο tour. Έπεσε, όμως, σε «βράχο». Πέρυσι στο Ντουμπάι είχε χάσει στον τελικό από τον Ρότζερ Φέντερερ… Ο Νόλε παίρνει 500 βαθμούς και 565.705 ευρώ, ενώ ο Τσιτσιπάς βάζει στην τσέπη 300 βαθμούς και 284.485 ευρώ.

Jaziri
Kohlschreiber
Khachanov
Monfils
Tsitsipas

Delivering in Dubai! @DjokerNole | #DDFTennis pic.twitter.com/AWuUX1LhVK

ATP Tour (@atptour) February 29, 2020


Τι έγινε στον τελικό

Ο ασταμάτητος σέρβος αστέρας επικράτησε με 6-3, 6-4 σε 77 λεπτά και πανηγύρισε τον 79ο τίτλο της καριέρας του. Έχει, μάλιστα, φέτος 18 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, έχοντας ήδη πανηγυρίσει δύο προσωπικούς τίτλους, αλλά και το ATP Cup με τη Σερβία.

Ο Στέφανος θα έπρεπε να ξεπεράσει τον εαυτό του για να τα καταφέρει, να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία του και να σερβίρει όσο το δυνατόν καλύτερα. Πολλές ευκαιρίες δεν του παρουσιάστηκαν, αλλά το βασικό είναι ότι δεν μπορούσε να ποντάρει στο δεύτερο σερβίς του, πίσω από το οποίο πήρε 4 από τους 17 πόντους.

Ο Νόλε, από τους καλύτερους returners στο άθλημα, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και να κάνει τελικά αυτό που χρειαζόταν για να φτάσει στη νίκη. Ο Στέφανος ξεκίνησε, πάντως, πολύ καλά τον αγώνα και ήταν αυτός που πίεσε το σερβίς του αντιπάλου του. Είχε και μια ευκαιρία για μπρέικ, στο πέμπτο γκέιμ, όμως δεν μπόρεσε να μπει στη θέση του οδηγού.

Ο Τζόκοβιτς άρχισε, βέβαια, σταδιακά να ανεβαίνει και τελικά πέτυχε το μπρέικ στο πιο κρίσιμο σημείο του σετ: προηγήθηκε με 5-3 και στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 1-0.

Όταν πέτυχε πρώτος μπρέικ και στο δεύτερο (3-2), όλα έδειχναν ότι θα έφτανε χωρίς προβλήματα στη νίκη. Ο Στεφ «ζωντάνεψε», ωστόσο, προσωρινά, αλλά δεν κατάφερε να καθαρίσει το service game του στο 4-4, με αποτέλεσμα να βρεθεί και πάλι με την πλάτη στον τοίχο. Ο Τζόκοβιτς πήρε, λοιπόν, τις μπάλες στα χέρια στο 5-4 και έκλεισε με πανηγυρικό τρόπο τον αγώνα.

Η απίστευτη φωτογραφία του Τζόκοβιτς – Έκανε… σπαγγάτο

Όποιος δεν έχει καταλάβει πόσο ευλύγιστος είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ας ρίξει μια ματιά στα παρακάτω πλάνα. Ο φακός απαθανάτισε τον Σέρβο σούπερ σταρ σε μια υπερπροσπάθεια κατά την αναμέτρηση με τον Γκαέλ Μονφις στο Ντουμπάι και έγινε… χαμός στα social media. Ο «Νόλε»… τρώει ώρες στο γυμναστήριο και αυτό έχει αποτελέσματα.

OMG, seriously how does he do this?!@DjokerNole #DDFTennis pic.twitter.com/ZbFew8mmhQ

Tennis TV (@TennisTV) February 28, 2020

Pretty incredible, isn’t it?@DjokerNole | #DDFTennis | @TennisTV pic.twitter.com/qN1HuJS9sX

ATP Tour (@atptour) February 28, 2020

Novak Djokovic 18-0 in 2020

Wins ATP Cup, Australian Open, Dubai

Seven Top 10 wins: Monfils, Medvedev, Nadal, Federer, Thiem, Monfils, Tsitsipas

Three more Top 20 wins: Shapovalov, Schwartzman, Khachanov pic.twitter.com/HVvm7jeRkT

— Christopher Clarey (@christophclarey) February 29, 2020

Πηγή: Τα λόγια του Τζόκοβιτς το μεγαλύτερο βραβείο για τον Τσιτσιπά – Το… σπαγγάτο του σέρβου αστέρα (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα