Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκπέμπουν 50% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου από τα ντιζελοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εκπέμπουν πολύ λιγότερα αέρια θερμοκηπίου κατά τη διάρκεια της ζωής τους από ό,τι οι κινητήρες ντίζελ, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Στην Πολωνία, η οποία καταναλώνει μεγάλες ποσότητες άνθρακα, σύμφωνα με τον Guardian, τα ηλεκτρικά οχήματα παρήγαγαν ένα τέταρτο λιγότερες εκπομπές από τους πετρελαιοκινητήρες όταν εξετάστηκαν στο πλαίσιο της μελέτης για όλο τον κύκλο ζωής τους από το πανεπιστήμιο VUB του Βελγίου.

Παράλληλα στη Σουηδία,

οι μειώσεις του διοξειδίου του άνθρακα άγγιξαν το 85%, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το 50%.

«Κατά μέσο όρο, τα ηλεκτρικά οχήματα θα έχουν 50% λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από ό,τι ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο μέχρι το 2030, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών από την κατασκευή του», δήλωσε ο Yoann Le Petit, εκπρόσωπος της think tank T & E, η οποία ανέθεσε στο πανεπιστήμιο τη μελέτη.

Η νέα μελέτη χρησιμοποιεί μια εκτίμηση της Ε.Ε για τις εκπομπές της Πολωνίας – στα 650gCO2 / kWh – η οποία είναι σημαντικά χαμηλότερη από τους υπολογισμούς της επιστημονικής μονάδας του Κοινού Κέντρου Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πέρυσι.

Τα ευρήματα θα είναι ευπρόσδεκτα στις Βρυξέλλες, όπου θα οριστεί νέο πρότυπο εκπομπών αερίων για το 2030 το Νοέμβριο.

Σήμερα μόλις 1,7% των νέων οχημάτων που πωλούνται στην Ευρώπη είναι ηλεκτρικά και ορισμένοι αξιωματούχοι της Ε.Ε. αμφισβητούν το κατά πόσο η Ευρώπη θα έχει πρόσβαση σε αρκετό λίθιο για να δημιουργήσει ένα μερίδιο αγοράς 5-10% για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αμφίβολη είναι επίσης η ικανότητά της να αυξήσει τις μονάδες παραγωγής μπαταριών.

Καθώς η τεχνολογία παρασκευής μπαταριών βελτιώνεται και περισσότερες ανανεώσιμες πηγές εισέρχονται στο ηλεκτρικό δίκτυο, οι εκπομπές από την ίδια την παραγωγή μπαταριών θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 65%, σύμφωνα με τη μελέτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα