Τα «εύσημα» στον Μίκη Θεοδωράκη για την ομιλία του

«Αδέλφια μου φασίστες, ναζιστές, τρομοκράτες…». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Μίκης Θεοδωράκης χθες κατά το συλλαλητήριο του Συντάγματος για τη Μακεδονία προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας. Αν και στη συνέχεια συμπλήρωσε τον «κατάλογο» με «αναρχικούς» και «τραμπούκους», η φράση αυτή του Μίκη Θεοδωράκη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου που παρακολουθούσε από τις οθόνες του τη χθεσινή συγκέντρωση.

Άλλωστε, δεν χρειάζεται να

εξηγήσει κανείς στον Μίκη, τους λόγους για τους οποίους η φράση «αδέλφια μου φασίστες, ναζιστές» δεν δικαιολογείται να ειπωθεί για κανέναν λόγο, ούτε καν στο πλαίσιο κάποιας υποτιθέμενης ειρωνείας ή αστείου.

Όπως ήταν αναμενόμενο η συγκεκριμένη αποστροφή του Μ. Θεοδωράκη, αλλά και εκείνη με την οποία ταύτιζε την αριστερά με φασιστικά καθεστώτα, τονίζοντας μάλιστα ότι η αριστερόστροφη μορφή του φασισμού είναι η πιο επικίνδυνη, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα, δίνοντας και «πάτημα» και ευκαιρία σε κάθε λογής ακροδεξιούς να καπηλευτούν τον ίδιο και την πορεία του.

Πρώτος και καλύτερος ο βουλευτής της Ηλίας Κασιδιάρης που έσπευσε να «παραγράψει» όλες τις «κυβιστήσεις» του Θεοδωράκη, υποστηρίζοντας ότι η αρχή και το τέλος της ζωής έχουν κοινή συνισταμένη τον «εθνικισμό».

Ο Μίκης ξεκίνησε από την Ε.Ο.Ν. του Ιωάννου Μεταξά και έκλεισε τον κύκλο του στο #Συλλαλητηριο πλάι σε Πατριώτες και Εθνικιστές! Οι ενδιάμεσες στάσεις/κυβιστήσεις παραγράφονται…

— Ηλίας Κασιδιάρης (@IliasKasidiaris) 4 Φεβρουαρίου 2018

Από τον κατάλογο των όψιμων υμνητών του Θεοδωράκη δε θα μπορούσε να λείπει ο Θάνος Τζήμερος, ο οποίος, πιστός στην εμμονή του με τον «αριστερό φασισμό», ένιωσε ότι βρήκε σύμμαχο στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη.

Η πιο ανατριχιαστική αναφορά ήρθε από τον Χρήστο Σκαλούμπακα, γιο του Παναγιώτη Σκαλούμπακα, ενός από τους αρχιβασανιστές της Χούντας, αφού ήταν διοικητής τάγματος του ελληνικού στρατού στη Μακρόνησο, όπου είχε φυλακιστεί ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο Σκαλούμπακας, «συγκινήθηκε» καθώς ένιωσε ότι άκουγε τον πατέρα του να μιλάει για τη Μακεδονία. Μια μέρα αργότερα, και ύστερα από την κατακραυγή που υπήρξε, ο Σκαλούμπακας πήγε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έκανε ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ πολύ καλη δουλεια ο πατερας μου στην ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ…».

Ο Μίκης σήμερα μίλησε λες κι ακουγα τον πατερα μου στην Μακρονησο να μιλαει για την Μακεδονια! Εντυπωσιακη η στροφή του, τα στερνα τιμουν τα πρωτα! Σιγουρα ο πατερας μου θα χαμογελάει από τον ταφο του ότι τιποτα δεν έχει χαθεί… ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ!!! https://t.co/Dlr0VnaNtG

— C. Skaloumbakas (@skaloumbakas) 4 Φεβρουαρίου 2018

Μιλάμε για πολύ πόνο, που έχασε η Αριστερά τον Μίκη…
Εκανε ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ πολύ καλη δουλεια ο πατερας μου στην ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ… https://t.co/mDO3fT90Nk

— C. Skaloumbakas (@skaloumbakas) 5 Φεβρουαρίου 2018

Από κοντά και ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κωστής Αϊβαλιώτης που ενημερώνει ότι «ανατρίχιασε» όταν τον άκουσε, ενώ αποκαλεί «κοπρίτες» όσους άσκησαν κριτική στην ομιλία του συνθέτη.

Κοπρίτες της “δημοσιογραφίας” και της”πολιτικής” σήκωσαν τα μάτια στον Μικη Θεοδωρακη…

— Kostis Aivaliotis (@K_Aivaliotis) 5 Φεβρουαρίου 2018

Νιωθω απόλυτη δικαίωση επειδη εδω και μέρες φωναζα στο ΑΡΤ, έγραφα στα social media κλπ να ειναι ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ στην εξεδρα του συλλαλητηριου μας . Ανατριχιασαμε ολοι οσοι τον ακουσαμε στο Συνταγμα

— Kostis Aivaliotis (@K_Aivaliotis) 4 Φεβρουαρίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα