Τα… αγορασμένα «βραβεία ματαιοδοξίας» του δημάρχου Άργους, Δημήτρη Καμπόσου

Ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος -ο οποίος είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη και κατά το παρελθόν με ρατσιστικά σχόλια κατά του Γιάννη Μπουτάρη- έρχεται για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο, αφού φέρεται ότι κέρδισε (;) δύο εντυπωσιακά βραβεία στις Κάννες!

Όπως αποκάλυψαν όμως μετά από ενδελεχή έρευνα τα ellinikahoaxes.gr, φαίνεται να πρόκειται για…  αγορασμένα «βραβεία ματαιοδοξίας»!

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμπόσος μετέβη στις Κάννες στις 4 Οκτωβρίου, όπου παρέλαβε τα βραβεία Excellence in City Management (Αριστείο για την Διοίκηση

της πόλης) και City Manager of the Year (Manager της Χρονιάς) σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Global Club of Leaders, το οποίο δημιουργήθηκε από το Europe Bussiness Assembly (ΕΒΑ).

Ο δήμαρχος Άργους μοιράστηκε τη βράβευσή του στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ενώ το επίμαχο βραβείο, εκτός από την ΕΡΤ και την ανάρτηση του κ. Καμπόσου, παρουσιάστηκε και από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Αργολίδας.

Ωστόσο, μετά από την έρευνα φαίνεται ότι ο ΕΒΑ δεν είναι κάποιος οργανισμός, αλλά μια επιχείρηση που πουλάει βραβεία κόστους από 3.000 έως 9.000 λίρες το καθένα. Επίσης, δεν δείχνει να έχει καμία σχέση με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τον ΟΗΕ ή κάποιο άλλο, μικρό η μεγάλο, αναγνωρισμένο οργανισμό, όπως αυτοπαρουσιάζεται.

Με λίγα λόγια από τη σχετική έρευνα φαίνεται ότι δεν υπάρχει κάποιος διαγωνισμός για τα βραβεία, απλώς όσοι ζητήσουν βραβείο θα το λάβουν, αρκεί να το πληρώσουν. Στην προκειμένη περίπτωση, ο Καμπόσος φαίνεται ότι ξόδεψε 9.000 ευρώ από δημόσιο χρήμα για να αποκτήσει τα βραβεία του ΕΒΑ, που αναφέρονται χαρακτηριστικά και ως «βραβεία ματαιοδοξίας», παρά τους εντυπωσιακούς τίτλους, δεν έχουν καμιά αναγνώριση και κανένα κύρος.

Ποιος είναι ο «μη κερδοσκοπικός οργανισμός» ΕΒΑ;

Το ΕΒΑ αυτοπαρουσιάζεται ως «μη κυβερνητικός οργανισμός, στον οποίο συμμετέχουν πολιτικοί, επιστήμονες και επιχειρηματίες από όλο το κόσμο» με αποστολή «την επιχειρηματική παγκοσμιοποίηση των μελών της κοινότητας, προώθηση των επιτευγμάτων τους και καινοτόμες μέθοδοι στους τομείς της οικονομίας, της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της ιατρικής, καθώς και διευκόλυνση της κοινωνικής προόδου».

Ο ΕΒΑ φέρεται μάλιστα να έχει άμεση συνεργασία με τον ΟΗΕ. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των Times και The Telegraph, πίσω από την εταιρεία περιορισμένης ευθύνης EBA με αριθμό 03964500 (που βέβαια δεν είναι «μη κερδοσκοπικός οργανισμός» όπως αναφέρουν), βρίσκεται ο ουκρανός επιχειρηματίας Anton Savvov, με τον γιο του Ivan.

Η εταιρία ξεκίνησε εκμεταλλευόμενη, εκτός των άλλων, την παγκόσμια φήμη του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μέσω του ονόματος της ιστοσελίδας (ebaoxford.co.uk), για την πώληση βραβείων αξίας εκατομμυρίων στερλινών.

Σύμφωνα με τα ellinikahoaxes.gr, ο EBA φαίνεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αλλά φέρεται να χρησιμοποιεί το όνομα της Οξφόρδης, καθώς και τις φωτογραφίες των κολεγίων της Οξφόρδης στο διαφημιστικό του υλικό, για να πουλήσει βραβεία όπως το «Διεθνές Βραβείο Σωκράτης» και «The Queen Victoria Commemoration», χρεώνοντας από 3.000 έως 9.000 λίρες ανάλογα το βραβείο.

(πηγή: ellinikahoaxes.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα