Συζητήσεις Συντηρητικών με τους Δημοκράτες της Β. Ιρλανδίας – Κυβέρνηση μειοψηφίας θέλουν οι Εργατικοί

Οι Συντηρητικοί της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι βρίσκονται σε συνομιλίες με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας αφού απέτυχαν να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, μετέδωσε σήμερα το Sky News, επικαλούμενο πηγές.

Με 646 από τις 650 έδρες να έχουν κατανεμηθεί, οι Συντηρητικοί εξασφάλισαν 315 και δεν είναι πλέον σε θέση να φθάσουν τις 326 έδρες που απαιτούνται

προκειμένου να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία.

Το DUP κέρδισε δέκα έδρες.

«Ξοφλημένη πρωθυπουργός η Μέι»

Από την άλλη, το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας θα προτείνει να ηγηθεί μιας κυβέρνησης μειοψηφίας μετά την αποτυχία της συντηρητικής πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να εξασφαλίσει πλειοψηφία κατά τις χθεσινές πρόωρες βουλευτικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των Εργατικών επί των Οικονομικών Τζον ΜακΝτόνελ.

«Θα προτείνουμε να υπηρετήσουμε την πατρίδα και να σχηματίσουμε μια κυβέρνηση μειοψηφίας και ο λόγος είναι ότι δεν θεωρώ πως το Συντηρητικό Κόμμα είναι σταθερό, δεν θεωρώ ότι η πρωθυπουργός είναι σταθερή. Δεν θέλω να είμαι προσβλητικός αλλά νομίζω ότι είναι μια ξοφλημένη πρωθυπουργός», είπε ο ίδιος στο BBC Radio.

Keywords
Τυχαία Θέματα