Συστάσεις Χαρδαλιά: Υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα (video)

Αυστηρές συστάσεις σε όσους επιλέγουν να συγκεντρώνονται σε πλατείες χωρίς να διατηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας για προστασία από κορονοϊό, με αφορμή τα γεγονότα στην πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα. 

Όπως είπε τα άτομα αυτά θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους φίλους τους, τονίζοντας ότι η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει τον κορονοϊό, ενώ πρόσθεσε ότι η άρση μέτρων γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου για να μην χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Τόνισε,

επίσης, ότι κάθε ανεύθυνη κίνηση σήμερα, θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση για τους όρους λειτουργίας των σχολείων, παρουσιάζοντας τους βασικούς κανόνες για τις αποστάσεις ανάμεσα στα θρανία, την παρουσία 15 μαθητών ανά τάξη, τον μη συγχρωτισμό στο προαύλιο και το πώς θα βγαίνουν οι μαθητές στα διαλείμματα.

Είπε, επίσης, ότι οι μετακινήσεις ανάμεσα στους νομούς, αν όλα πάνε καλά, θα επιτραπούν από τις 18 Μαΐου, ενώ η απόφαση για την άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις στα νησιά θα ληφθούν το προσεχές διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα