Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «τελευταίο παρτιζάνο», Μανώλη Γλέζο

Με θερμά λόγια για την τεράστια προσφορά του στην Ελλάδα, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του εμβληματικού αγωνιστή της Αντίστασης, Μανώλη Γλέζου, ο οποίος «έσβησε» σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020.

Όλοι οι πολιτικοί από κάθε πτέρυγα της ελληνικής Βουλής

αποχαιρετούν μέσω των social media τον Μανώλη Γλέζο, στέλνοντας τα συλλυπητήριά τους στους οικείους του.

Σακελλαροπούλου: Θα παραμείνει στη μνήμη μας ως μια εμβληματική μορφή της σύγχρονης ιστορίας μας

«Ένας γενναίος άνθρωπος, ένα σύμβολο της αντίστασης κατά του ναζισμού, ένας ασυμβίβαστος υπερασπιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης, έφυγε σήμερα από κοντά μας. Ο Μανώλης Γλέζος, ο αγνός πατριώτης με όλη τη σημασία της λέξης, ο δυναμικός και ευαίσθητος πολίτης μέχρι το τέλος της πολυκύμαντης διαδρομής του, θα παραμείνει στη μνήμη μας ως μια εμβληματική μορφή της σύγχρονης ιστορίας μας. Στην οικογένειά του και όσους συμπορεύτηκαν μαζί του εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια», σημείωσε σε δήλωσή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Παυλόπουλος: Μακάρι το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω του να το καλύψει η εκ μέρους όλων μας μίμηση του απαράμιλλου παραδείγματός του

«Έφυγε ένας μεγάλος, διαχρονικός, Αντιστασιακός και ένας εξίσου μεγάλος υπερασπιστής της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας», δήλωσε ο τέως ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος. «Μακάρι το τεράστιο κενό που αφήνει πίσω του να το καλύψει η εκ μέρους όλων μας μίμηση του απαράμιλλου παραδείγματός του», πρόσθεσε.

Τασούλας: Σύμβολο του αδάμαστου φρονήματος του ελληνισμού

«Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη ένα σύμβολο του αδάμαστου φρονήματος του ελληνισμού με πολυσχιδή εθνική, κοινωνική, κοινοβουλευτική και πολιτική δράση τα τελευταία 80 έτη. Ο Μανώλης Γλέζος κατάκτησε από πολύ νέος μια θέση στην ελληνική ιστορία πρωταγωνιστώντας μαζί με τον Λάκη Σάντα σε μία εκ των πρώτων αντιστασιακών πράξεων στην κατεχόμενη Ελλάδα την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Με την τόλμη τους να κατεβάσουν, τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από τον ιστό του ιερού βράχου της Ακρόπολης, τη νύχτα της 30ής προς 31ης Μαΐου 1941, αποτέλεσαν πανευρωπαϊκά πρότυπα δράσης απέναντι στη ναζιστική θηριωδία.

Ο Μανώλης Γλέζος στη μακρά δημόσια πορεία του υπερασπίστηκε με θάρρος, γενναιότητα και κόστος τις αρχές και τις ιδέες του. Με δυναμισμό πρόβαλε στην μακρά πολιτική διαδρομή του τις απόψεις του, κοσμώντας τα έδρανα του Ελληνικού και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ως Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συνέβαλε αποφασιστικά στην προώθηση ενός αιτήματος που ενώνει όλους τους Έλληνες. Μάλιστα μέχρι πέρυσι συνεργαζόταν με τη Βουλή για θέματα ενημέρωσης αλλά και διεκδίκησης των οφειλών.

Ο θάνατός του αποτελεί μια μεγάλη απώλεια, καθώς για δεκαετίες υπήρξε το ζωντανό παράδειγμα ήθους, μαχητικής συμμετοχής στα κοινά και του αγώνα για την κοινωνική δικαιοσύνη. Ο Μανώλης Γλέζος πέρασε σήμερα στην ιστορία των σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων της Ελλάδας. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Μητσοτάκης: Εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας. Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία.

Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…

Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσίπρας: Η Αριστερά, όλοι μας, νιώθουμε σήμερα ορφανοί, αλλά και τυχεροί που πορευτήκαμε μαζί του

«Γενναίος, όρθιος, μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Μανώλης Γλέζος έφτασε στο τέλος μιας μοναδικής διαδρομής. Η Ελλάδα, η Δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, έχασαν έναν σπουδαίο μαχητή της πρώτης γραμμής. Η ανθρωπότητα έχασε τον άνθρωπο που πρώτος σήκωσε ανάστημα στο ναζισμό, ταπεινώνοντας τη σημαία του Χίτλερ. Η Αριστερά, όλοι μας, νιώθουμε σήμερα ορφανοί. Αλλά και τυχεροί που πορευτήκαμε μαζί του. Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει στην αιωνιότητα ως ένα σύμβολο αγωνιστή, που ήξερε να θυσιάζεται για τους ανθρώπους. Καλό σου ταξίδι, σύντροφε Μανώλη!», έγραψε στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ: Θρηνούμε την απώλειά σου και θα τιμάμε τη μνήμη σου και τους αγώνες σου

Ως «χρέος της Αριστεράς απέναντι στην ιστορία της», χαρακτηρίζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ την τιμή στους αγώνες του Μανώλη Γλέζου τον οποίο αποχαιρετά δηλώνοντας ευγνωμοσύνη για τη συμπόρευσή τους.

«Αντίο σύντροφε Μανώλη Γλέζο

Αντίο στο σύμβολο της αντίστασης όλων των Ελλήνων κατά του ναζισμού. Αντίο στη γενναιότητα και τη μαχητικότητα σε καιρούς ζοφερούς για τον τόπο. Αντίο στη νεανική σου ορμή σύντροφε που σε κράτησε ενεργό μέχρι τέλους, ζωντανό παράδειγμα για πολλές γενιές. Ευγνώμονες για τη συμπόρευσή μας, θρηνούμε την απώλειά σου και θα τιμάμε τη μνήμη σου και τους αγώνες σου.

Είναι χρέος της Αριστεράς απέναντι στην ιστορία της. Είναι χρέος όλων των Ελλήνων απέναντι στην ιστορία του τόπου», αναφέρει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννηματά: Θα τον θυμόμαστε πάντα, για την περηφάνια, την εντιμότητα και την αγωνιστικότητα που μας δίδαξε

«Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν μεγάλο πατριώτη, αγωνιστή, έναν σπουδαίο δημοκράτη. Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Μανώλη Γλέζο. Το σύμβολο της Αντίστασης.

Μια ζωή γεμάτη αγώνες. Μια ζωή ενός ασυμβίβαστου ήρωα. Μια ζωή γεμάτη πάθος για τον άνθρωπο, για το δίκιο και τη λευτεριά, την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία.

Για αυτά πάλεψε εκτός και εντός Βουλής, από τα έδρανα της Αριστεράς, αλλά και του ΠΑΣΟΚ πλάι στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο ελληνικός λαός τον αγάπησε και τον τίμησε με την ψήφο του. Θα τον θυμόμαστε πάντα, για την περηφάνια, την εντιμότητα και την αγωνιστικότητα που μας δίδαξε. Σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές γενιές. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του», δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν μεγάλο πατριώτη, αγωνιστή, έναν σπουδαίο δημοκράτη.
Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Μανώλη Γλέζο. Το σύμβολο της Αντίστασης.
Μια ζωή γεμάτη αγώνες.
Μια ζωή ενός ασυμβίβαστου ήρωα. -> pic.twitter.com/4GKuYGwC1v

— Fofi Gennimata (@FofiGennimata) March 30, 2020

ΚΚΕ: Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του

«Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, ο αγωνιστής της αντίστασης Μανώλης Γλέζος. Ο Μανώλης Γλέζος, μαζί με τον Λάκη Σάντα, τη νύχτα της 30ης προς 31η Μάη του 1941 κατέβασαν από την Ακρόπολη την μισητή, χιτλερική σημαία, ενέργεια-σύμβολο της θαρραλέας αντίστασης του ελληνικού λαού.

Την περίοδο της κατοχής έδρασε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Συνελήφθη και καταδικάστηκε 3 φορές από τις ιταλικές και τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Μετά την απελευθέρωση ανέλαβε αρχισυντάκτης στον Ριζοσπάστη. Συλλαμβάνεται και δικάζεται το 1948. Όπως χιλιάδες αγωνιστές πέρασε χρόνια σε φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια.

Τον Σεπτέμβρη του 1951, όντας φυλακισμένος, εκλέγεται βουλευτής με την ΕΔΑ. Αποφυλακίζεται το 1954 και το 1956 αναλαμβάνει διευθυντής της Αυγής, που λειτουργούσε ως εφημερίδα της ΕΔΑ. Φυλακίζεται ξανά από το 1958 έως το 1962. Το 1962 τιμήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση με το Βραβείο Λένιν για την αντιστασιακή του δράση, τον αγώνα για την ειρήνη και την πάλη ενάντια στο φασισμό.

Το 1961 εκλέχτηκε τακτικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 8ο Συνέδριο του Κόμματος. Με την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος, στις 21 Απρίλη 1967, συλλαμβάνεται και κρατείται για 4 χρόνια στο Γουδή, το Πικέρμι, στη Γενική Ασφάλεια (Χωροφυλακής), τη Γυάρο, το Παρθένι Λέρου. Απελευθερώθηκε το 1971 από τον Ωρωπό. Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1968. Από το 1981 και έπειτα εκλέχτηκε βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε δραστήρια στο Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του», σημειώνει ο Περισσός.

Βαρουφάκης: Μας άφησε σε μια σκληρή στιγμή για τους αδύναμους του κόσμου για τους οποίους έδωσε αγώνα πατριωτικό και διεθνιστικό

«Ο Μανώλης Γλέζος μας άφησε σε μια σκληρή στιγμή για τους αδύναμους του κόσμου για τους οποίους έδωσε αγώνα πατριωτικό και διεθνιστικό. Εν ζωή ενέπνευσε από τον Πικάσο μέχρι την τελευταία επαναστάτρια. Από σήμερα θα εμπνέει τους επόμενους να δίνουν ξανά και ξανά τον ίδιο καλό αγώνα», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ελληνική Λύση: Παράδειγμα αντίστασης για τις νεότερες γενιές

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ο Μανώλης Γλέζος. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που έγινε σύμβολο της αντίστασης κατά της γερμανικής κατοχής, όταν μαζί με τον Απόστολο Σάντα κατέβασαν τον Μάιο του 1941 τη σημαία της ναζιστικής Γερμανίας από τον βράχο της Ακρόπολης», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και καταλήγει:

«Ο Μανώλης Γλέζος παραμένει παράδειγμα αντίστασης για τις νεότερες γενιές, πολύ περισσότερο σήμερα, που η συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι στην Ευρώπη φέρει πολλά χαρακτηριστικά από το παρελθόν της. Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στους οικείους του».

Γερμανός πρέσβης: Η αντίστασή του εναντίον της ναζιστικής κατοχής θα παραμείνει αξέχαστη

«Μια απώλεια όχι μόνο για τους Έλληνες» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα Έρνεστ Ράιχελ. Επισήμανε ότι «η αντίστασή του εναντίον της ναζιστικής κατοχής θα παραμείνει αξέχαστη».

A loss not only for Greeks. His resistance against Nazi occupation will remain unforgotten. https://t.co/A9hJecBqxS

— Ernst Reichel (@ReichelErnst) March 30, 2020

Παπανδρέου: Μανώλη, δεν θα ξεχάσουμε!

Συλλυπητήρια εξέφρασε και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τον θάνατο του Μανώλη Γλέζου. «Ο Μανώλης Γλέζος, θα μας θυμίζει πάντα τη σημασία των αγώνων για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, τη σημασία της πάλης ενάντια στο φασισμό, όποια μορφή και αν έχει. Μανώλη, δεν θα ξεχάσουμε!», ανέφερε.

Λαϊκή Ενότητα: Ο Μανώλης Γλέζος παίρνει την θέση του στην στρατιά των αθανάτων ηρώων μας

«Ο Μανώλης δεν είναι πια μαζί μας. Έδωσε την ύστατη μάχη στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν όπου είχε εισαχθεί την Δευτέρα 16 Μάρτη με οξεία γαστρεντερίτιδα, ουρολοίμωξη και πυρετό.

Ο έφηβος αντάρτης μας, έφυγε όρθιος όπως ο ίδιος ήθελε, δίπλα στην αγαπημένη του Τζόρτζια, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, τους οικείους του.

Ένας σπάνιος σύντροφος, ακαταπόνητος αγωνιστής και εργάτης των γραμμάτων, αφιέρωσε όλη του τη ζωή στους αγώνες του Ελληνικού λαού και των άλλων λαών. Συνάντησε τους “μεγάλους” του 20ου αιώνα, τον Φιντέλ Κάστρο, τον Γιάσερ Αραφατ, τον Τσε Γεβαρα, τον Ουγκό Τσαβεζ, τους Σοβιετικούς ηγέτες, τον Μάο Τσε Τουνγκ, τον Πάμπλο Πικάσο. Ατελείωτη η λίστα των πολιτικών, διανοουμένων, καλλιτεχνών, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Βραβεύτηκε με το βραβείο Λένιν. Βραβεύτηκε με ανώτατες τιμές από δεκάδες χώρες, πανεπιστήμια , ιδρύματα. Επίτιμος διδάκτορας σε πανεπιστήμια των πέντε ηπείρων, Από το Βιετνάμ, την Γαλλία, την Νικαράγουα, την Αργεντινή, την Χιλή, την νότια Αφρική. Δεκάδες πανεπιστήμια τον έχρισαν επίτιμο διδάκτορα Γεωλογίας. Στα χρόνια της εξορίας και της απομόνωσης διάβασε και έγραψε αμέτρητα άρθρα γύρω από την επιστήμη της γεωλογίας. Έγινε επίσημος πολίτης των Πολισαριο στη Δυτική Σαχάρα, επίτιμος πολίτης της Παλαιστίνης, συνάντησε ηγέτες από την Ευρώπη , Αφρική, Ασία, την κεντρική και Λατινική Αμερική. Το ταξίδι της ζωής του, γεμάτο εμπειρίες που λίγοι άνθρωποι κατάφεραν να γευτούν.

Όσοι τον γνωρίσαμε, ξέρουμε ότι ο χαρακτήρας του ήταν προσιτός σε όλους και όλες. Ένας ανθρώπους της δρακογενιας των ανταρτών, με πείσμα στις ιδέες του σοσιαλισμού, αγωνιστής των ασυμβίβαστων, εκείνων που δεν γονάτισαν, που δεν εξαγοράστηκαν, που είχαν βλέμμα καθαρό, καρδιά ανοιχτή, ζεστή, δυνατή και ιδέες ξάστερες σαν τον ουρανό της Απείραθου.

Σε ευχαριστούμε Μανώλη που ήσουν εκεί , συνταξιδιώτης και καπετάνιος, στους αγώνες για λευτεριά, κοινωνική πρόοδο και τον σοσιαλισμό!», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα, με την οποία ήταν υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τον Σεπτέμβρη του 2015, πρώτος στο ψηφοδέλτιο επικράτειας.

Πατούλης: Μια ολόκληρη γενιά ορφάνεψε – Η απώλειά του μας κάνει όλους φτωχότερους

«Σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας μεγάλος αγωνιστής, ένας ήρωας που αποτελεί για την εποχή μας σύμβολο. Μια ολόκληρη γενιά ορφάνεψε», τονίζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Και προσθέτει: «Ο Μανώλης Γλέζος έβαλε τη σφραγίδα του στην Ελληνική ιστορία, τόσο με την ηρωική πράξη του να κατεβάσει, μαζί με τον Λάκη Σάντα, τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας από την Ακρόπολη τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 1941, όσο και με τη διαχρονική αγωνιστική και πολιτική του πορεία. Ανυπότακτος, ευγενής, με καθαρότητα σκέψης και λόγου, κατάφερε να έχει το σεβασμό όχι μόνο των συντρόφων του, αλλά και κάθε δημοκρατικού πολίτη της χώρας μας.

Η απώλειά του μας κάνει όλους φτωχότερους. Με τη στάση, όμως, της ζωής του μας κάνει πλουσιότερους ως Έλληνες. Αποτελεί ένα παγκόσμιο σύμβολο ενεργού πολίτη. Ένα σύμβολο αντίστασης σε κάθε μορφή βίας και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπηρέτησε με συνέπεια τις ιδέες του και αποτέλεσε υπόδειγμα πολιτικού. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Οι σχετικές αναρτήσεις από τον πολιτικό κόσμο της χώρας:

O Μανώλης Γλέζος, τον οποίο είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω και να με δεχθεί στο σπίτι του, ήταν μια μεγάλη μορφή της Εθνικής Αντίστασης κατά της ναζιστικής κατοχής. Η στάση του ενέπνευσε όλους μας, πέρα από ιδεολογίες και κόμματα. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Nikos Dendias (@NikosDendias) March 30, 2020

Πέθανε ο Μανώλης Γλέζος. Ένας τεράστιος αγωνιστής, μια εμβληματική φυσιογνωμία της παγκόσμιας Αριστεράς, ένας υπέροχος και σεμνός άνθρωπος. Είμαστε τυχεροί όσοι σε γνωρίσαμε και συμπορευτήκαμε, είμαστε τυχεροί όσοι νιώσαμε τη συντροφικότητά σου. Συνεχίζουμε τους αγώνες! Αντίο… pic.twitter.com/AvBGGZPFbi

— Costas Zachariadis (@CZachariadis) March 30, 2020

Τα λόγια είναι φτωχά για να χαιρετήσουν έναν άνθρωπο σαν τον Γλέζο.
Τα λόγια είναι φτωχά για να χαιρετήσουν έναν ήρωα σαν τον Γλέζο.
Τα λόγια είναι φτωχά για χαιρετήσουν έναν αριστερό σαν τον Γλέζο. Τιμή η συμπόρευση μαζί σου, Μανώλη. Έδειχνες πάντα τον δρόμο. pic.twitter.com/psOkLpcmNF

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) March 30, 2020

«Έφυγε»πριν λίγο ο μοναδικός Μανώλης Γλέζος.Υπήρξα τυχερή να τον γνωρίσω κ να συνεργαστώ μαζί του στην Ευρωβουλή. Τιμή κ σεβασμός του πρέπουν. Εύχομαι με βαθειά συγκίνηση συλλυπητήρια στους οικείους του.

— Eliza Vozemberg MEP (@vozemberg) March 30, 2020

Ο Μανώλης Γλέζος μας άφησε σε μια σκληρή στιγμή για τους αδύναμους του κόσμου για τους οποίους έδωσε αγώνα πατριωτικό & διεθνιστικό. Εν ζωή ενέπνευσε από τον Πικάσο μέχρι την τελευταία επαναστάτρια. Από σήμερα θα εμπνέει τους επόμενους να δίνουν ξανά & ξανά τον ίδιο καλό αγώνα.

— Yanis Varoufakis (@yanisvaroufakis) March 30, 2020

«Το δυσκολότερο πράγμα για μένα είναι ότι ζω και οι φίλοι μου, οι άνθρωποι που πολέμησα μαζί τους, οι άνθρωποι που αντιμετωπίσαμε μαζί τον θάνατο, δεν ζούνε σήμερα. Μπορώ να τους ξεχάσω;»#ΜανώληςΓλέζος 30/9/1922-30/3/2020… pic.twitter.com/lhE1KE75kN

— anneta kavadia (@annetakavadia) March 30, 2020

Όλοι αποχαιρετούμε σήμερα τον Μανώλη Γλέζο. Σπάνια συμφωνούσαμε πολιτικά, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη δράση του απέναντι στη ναζιστική κατοχή και τη δικτατορία. Συλλυπητήρια στους οικείους τους.

— Kostis Hatzidakis (@K_Hatzidakis) March 30, 2020

Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε μια από τις τελευταίες πραγματικά σπουδαίες μορφές της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ένας εμβληματικός αγωνιστής με περίσσια δύναμη ψυχής που υπερασπίστηκε με θάρρος τα πιστεύω του δίνοντας μάχη για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα. Καλό ταξίδι! pic.twitter.com/hDCAO7Erpk

— Apostolos Tzitzikostas (@tzitzikostas) March 30, 2020

Καλό ταξίδι στον Μανώλη Γλέζο που αφήνει πίσω του μια σπάνια κληρονομιά, αναγνωρισμένη -και αυτό δεν είναι εύκολο- από κάθε πολιτική όχθη. Φεύγει πλήρης ημερών και πλήρης μαθημάτων προς όλους μας…

— George Mavrotas (@Mavrogiorgos) March 30, 2020

Ο Μανώλης Γλέζος υπήρξε μια από τις τελευταίες πραγματικά σπουδαίες μορφές της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Ένας εμβληματικός αγωνιστής με περίσσια δύναμη ψυχής που υπερασπίστηκε με θάρρος τα πιστεύω του δίνοντας μάχη για μια ελεύθερη και δημοκρατική Ελλάδα. Καλό ταξίδι! pic.twitter.com/hDCAO7Erpk

— Apostolos Tzitzikostas (@tzitzikostas) March 30, 2020

Ο Μανώλης #Γλεζος, το κορυφαίο σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης κατά του φασισμού και ναζισμού και κορυφαία προσωπικότητα της Αριστεράς, «έφυγε» σήμερα, την ημέρα της επετείου της εκτέλεσης του Νίκου Μπελογιάννη. Τον αποχαιρετά, ολόκληρη η ελληνική κοινωνία με τιμή και συγκίνηση!

— Dim. Papadimoulis (@papadimoulis) March 30, 2020

Καλό ταξίδι, Μανώλη Γλέζο.https://t.co/XktkHLGSCf

— Kostas Arvanitis (@kostarvanitis) March 30, 2020

Καλό ταξίδι σε έναν αληθινό αγωνιστή της Πατρίδας.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. #Γλέζος

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) March 30, 2020

Σύμβολο της εθνικής αξιοπρέπειας και του αγώνα κατά του φασισμού,ο Μανώλης Γλέζος μας αφήνει σημαντική παρακαταθήκη σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα
Σε μια εποχή όπου ο γνήσιος πατριωτισμός και η εθνική συνείδηση είναι απαραίτητοι όροι επιβίωσης για τη χώρα
Καλό του ταξίδι

— Μιχάλης Κατρίνης (@michaelkatrinis) March 30, 2020

Ο Μανώλης Γλέζος, που αποχαιρετούμε σήμερα,υπήρξε σύμβολο μιας γενναίας γενιάς, παράδειγμα ήθους,ευπρέπειας και φιλοπατρίας.Τον ευχαριστώ που μοιράστηκε μαζί μου σκέψεις και προβληματισμούς του.Η Ελλάδα μας πάντα θα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Μανώλη Γλέζο.Θερμά συλλυπητήρια. pic.twitter.com/bNQPtb1ngk

— Vaggelis Meimarakis (@v_meimarakis) March 30, 2020

Ο Μανώλης Γλεζος υπήρξε σύμβολο της εθνικής αντίστασης των Ελλήνων στα πολύ δύσκολα χρόνια της κατοχής 1941-44 και γι αυτό σύμβολο γενικότερα της πατριδας μας! Μαχητής της ζωής με τη δική του ανεξάρτητη σκέψη μέχρι το τελος!
Κέρδισε επάξια τον σεβασμό όλων!

— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) March 30, 2020

Ανυπότακτος, βολονταριστής, πατρικός, ισχυρογνώμων, αγωνιστής, εμμονικός, διεθνιστής και πατριώτης, εθελοντής, με απόλυτη επίγνωση του συμβολισμού που προσωποποιούσε. Ο Μανώλης που γνώρισα…#γλεζος

— Χρ.Βερναρδάκης (@ChVernardakis) March 30, 2020

“Αντίο σύντροφε Μανώλη Γλέζο” απο την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ https://t.co/LIMDIGSM6X

— Όλγα Γεροβασίλη (@olgagerovasili) March 30, 2020

O Μανώλης Γλέζος υπήρξε μια εμβληματική μορφή της ιστορίας της χώρας μας και ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής. Δεν θα ξεχάσω ποτέ…https://t.co/wO2CFWRPUd pic.twitter.com/vwoFyYDNLc

Ντόρα Μπακογιάννη (@Dora_Bakoyannis) March 30, 2020

Πηγή: Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον «τελευταίο παρτιζάνο», Μανώλη Γλέζο - altsantiri

Keywords
αλέξης τσίπρας, γιώργος παπανδρέου, ντορα μπακογιαννη, προσφορες, ελλαδα, θλίψη, βουλη, media, μνήμη, συλλυπητήρια, μίμηση, δραση, μαΐου, Ακρόπολη, facebook, τσιπρας, συριζα, χρεος, ΠΑΣΟΚ, παπανδρεου, twitter, ΚΚΕ, εαμ, συλληψεις, εδα, λύση, nazi, https, γαλλια, εκλογες, nikos, γλεζος, κινηση στους δρομους, εθνος, εφημεριδα δημοκρατια, Έρημος Σαχάρα, καθαρα δευτερα, www.facebook.com, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, η ημέρα της γης, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, βαρουφακης, τελος του κοσμου, ιταλια εκλογες, νεος παπας, εκλογες 2015, η ζωη, ξανα, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, κομματα, μνήμη, χωρες, θλίψη, αργεντινη, αφρικη, γαστρεντεριτιδα, δημοκρατια, εαμ, εδα, εθνικη, θανατος, θαρρος, ουρολοιμωξη, σημαιες, τυχη, χιτλερ, χιλη, αγωνες, αρθρα, αμερικη, ανθρωπος, ανυποτακτος, αξιοπρεπεια, απωλεια, ασια, βιετναμ, βλεμμα, βραδυ, γιώργος παπανδρέου, γλεζος, γνησιος, δευτερα, δυναμη, δηλωση, δικη, δυτικη σαχαρα, δυτικη, εγινε, εδρανα, εθελοντης, ευκολο, ειρηνη, ελευθερια, ενεργεια, εποχη, ετη, ετων, ευρωπη, εφυγε, εφημεριδα, ζεστη, ζωη, ζωης, ιδεες, ιδιο, ηλικια, θυμιζει, ιστορικο, λευτερια, λενιν, λειψει, λύση, λογια, μαζι σου, μαη, μαΐου, μαο, μαο τσε τουνγκ, μίμηση, μητσοτακης, μορφη, νυχτα, νοτια αφρικη, ντυναν, ντορα, ξημερωματα, ομαδα, παντα, οδηγος, οικογενεια, ολγα, οντας, ορμη, οχθη, παιδια, παθος, πεισμα, πικασο, πικερμι, σαχαρα, σεβασμος, συλλυπητήρια, σκεψεις, σοβιετικη ενωση, σπιτι, σφραγιδα, τεως, τιμη, τολμη, φιντελ καστρο, φωφη, φωφη γεννηματα, χερι, ασφαλεια, δικιο, ενωση, ερρικος, εθνικο, φυλακες, φιλοι, ηγετες, ηρωας, https, καρδια, κωστας, media, μεινει, nazi, nikos, νοσοκομειο, οξεια, ουγκο, σημαια, ταξιδι, θεματα
Τυχαία Θέματα