ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολεί» Μαξίμου για το «αλαλούμ» με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία

Σφοδρή επίθεση κατά του Μεγάρου Μαξίμου εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σύγχυση που επικράτησε για αρκετή ώρα σχετικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με την Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης πηγές του υπουργείο Άμυνας διέρρευσαν ότι με πρωτοβουλία της Αθήνας «παγώνουν» μέχρι νεωτέρας τα ΜΟΕ, λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο, της στρατιωτικής

έντασης που προκαλείται από κύκλους της Άγκυρας και λόγω της πίεσης που προκαλείται από τις μεταναστευτικές ροές. Μάλιστα, η διαρροή για το «πάγωμα» των ΜΟΕ έκανε λόγο περί «κυβερνητικής απόφασης που υλοποιείται από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο». Ωστόσο, λίγο αργότερα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου «άδειασαν» το υπουργείο Άμυνας και με δική τους διαρροή διαβεβαίωσαν πως ο διάλογος με την Άγκυρα για τα ΜΟΕ συνεχίζεται κανονικά.

Σχολιάζοντας, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ την περιγραφόμενη κυβερνητική αρρυθμία, έκανε λόγο για «πρωτοφανή ανευθυνότητα» της κυβέρνησης.

«Παραμονή της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, και λίγες ώρες αργότερα, από το Μέγαρο Μαξίμου διαρρέεται σε ΜΜΕ ότι το ΥΠΕΘΑ έχει μαύρα μεσάνυχτα και ότι τα ΜΟΕ συνεχίζονται κανονικά», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. «Αυτή δυστυχώς δεν είναι εικόνα σοβαρής κυβέρνησης», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει  πως «τα εθνικά θέματα και ιδίως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να τη χειρίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τέτοια πρωτοφανή ανευθυνότητα».

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ «πυροβολεί» Μαξίμου για το «αλαλούμ» με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα