ΣΥΡΙΖΑ για Σύνοδο Κορυφής: Απόλυτη αποτυχία Μητσοτάκη – Έδωσε μήνυμα ανοχής στην Τουρκία μέχρι τον Δεκέμβριο

Για απόλυτη αποτυχία του Κυριάκου Μητσοτάκη να θέσει την ΕΕ προ των ευθυνών της σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του στην οποία σχολιάζει τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στα οποία όχι μόνο δεν υπάρχει καμία αναφορά για κυρώσεις αλλά οι όποιες αποφάσεις μετατίθενται για τον Δεκέμβριο, παρά την ακραία επιθετικότητα που δείχνει η Άγκυρα.

«Τα σημερινά Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν την απόλυτη αποτυχία του κ. Μητσοτάκη να θέσει την ΕΕ προ των ευθυνών της, απέναντι στις πιο επιθετικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Τουρκία εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων την τελευταία 20ετία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Απόλυτη αποτυχία Μητσοτάκη στο Συμβούλιο – Όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά σε κυρώσεις αλλά δίνεται μήνυμα ανοχής των προκλήσεων μέχρι το Δεκέμβριο
[Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία – https://t.co/C69KE6xGa0] pic.twitter.com/n8Izyu0NeC

ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) October 16, 2020

 Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «παρά τη νέα Navtex στα 6,5 νμ από το Καστελλόριζο, όχι μόνο δεν υπάρχει αναφορά σε “κυρώσεις ή μέτρα”, αλλά δίνεται ουσιαστικά το μήνυμα στη Τουρκία ότι μέχρι τον Δεκέμβριο η ΕΕ δεν θα χρησιμοποιήσει καν “μέσα ή επιλογές” εις βάρος της, ανεξαρτήτως των προκλήσεων στις οποίες θα προβεί». Μιλά για «έλλειψη στρατηγικής» της κυβέρνησης που «αποδεικνύεται πιο επικίνδυνη από ποτέ για τη χώρα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να επιστρέψει σε μια εθνική στρατηγική προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και επανεκκίνησης των διερευνητικών, με αρχή, μέση και τέλος και σαφείς κόκκινες γραμμές».

Αναφέρει πως «είναι αδιανόητο και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό οι διπλωματικές κόκκινες γραμμές της Ελλάδας να είναι στα 6 νμ».

Υπενθυμίζεται ότι η Σύνοδος Κορυφής ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή (16/10) στις Βρυξέλλες και βασικό θέμα της δεύτερης ημέρας ήταν τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, όπου βέβαια πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε και η τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα, χωρίς να υπάρχει, πάντως, θέμα κυρώσεων στην Άγκυρα, όπως είχε γίνει γνωστό. Τον Δεκέμβριο οι όποιες αποφάσεις, με βάση όσα είπε και ο Σαρλ Μισέλ.    

Keywords
Τυχαία Θέματα