Σύψας: Μας ανησυχούν τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (video)

Την έντονη ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο Νικόλαος Σύψας μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι.

Ο γνωστός καθηγητής λοιμωξιολογίας παραχώρησε το Σάββατο δηλώσεις στο MEGA και παραδέχθηκε ότι υπάρχει διασπορά του ιού, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες.

«Φαίνεται

ότι συνολικά ελέγχουμε την κατάσταση όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα. Υπάρχει όμως μεγάλη ανησυχία για τα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε διασπορά του ιού στην κοινότητα».

Κληθείς για ακόμη μία φορά να σχολιάσει τα αρκετά φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρούνται παρά τις εκκλήσεις κυβέρνησης και λοιμωξιολόγων, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι το πρόβλημα με τους κλειστούς χώρους και τα πολλά άτομα σε λίγα τετραγωνικά είναι ότι από εκεί που υπό άλλες συνθήκες ο κορονοϊός μεταδίδεται από ένα άτομο σε δύο ή σε τρία, σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να μεταδοθεί ακόμα και σε 100.

Ο κ. Σύψας αναφέρθηκε συγκεκριμένα και στην «ασπίδα» που χρησιμοποιεί όλο και περισσότερος κόσμος επειδή δεδομένα είναι πιο βολική στην αναπνοή από τη μάσκα.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, η «ασπίδα» είναι ένα καλό όπλο για να λειτουργεί συμπληρωματικά της μάσκας και όχι ανεξάρτητα.

Κλείνοντας, εξήγησε ότι ένα κακό σενάριο θα ήταν να έχουμε δεύτερο κύμα μέσα στο καλοκαίρι, κάτι που πάντως υποστήριξε ότι ίσως και να μη συμβεί, καθώς η Ελλάδα παίρνει αρκετά καλό βαθμό σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα