«Συνολική συμφωνία στο Eurogroup που θα περιλαμβάνει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους» (εικόνες – video)

Τα θετικά στοιχεία για την ελληνική οικονομία υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος χαρακτήρισε καλά νέα την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος, δήλωσε ότι «εργαζόμαστε για μια συνολικη συμφωνία που θα περιλαμβάνει τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους», ενώ έθεσε ως χρονικό ορίζοντα για τις αποφάσεις του Eurogroup

της 21ης Ιουνίου.

Παράλληλα, χαιρέτισε τη συμφωνία ΕλλάδαςΠΓΔΜ για το ονοματολογικό και υπογράμμισε την αλλαγή σελίδας.

«Επισκέπτεστε τη χώρα σε μια στιγμή που γυρίζουμε σελίδα», είπε ο Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα αφήνει πίσω το παρελθόν και ανοίγει την πόρτα στο μέλλον.

Με αφορμή το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι το τέλος του προγράμματος αποτελεί μια δίκαιη εξέλιξη για τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ο Τσίπρας υπογράμμισε πως αναμένουμε τα απαραίτητα μέτρα για το χρέος που θα σημάνουν την οριστική και διαρκή έξοδο της χώρας στις αγορές.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε ιστορική συμφωνία με τους βόρειους γείτονες μας», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αφήνει οριστικά πίσω της το παρελθόν.

Τέλος, ο κ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι έχει γίνει πολύ δουλειά και τώρα έχει έρθει η ώρα να απολαύσουμε τους καρπούς.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα