Σύνοδος Κορυφής: Παρέδωσαν κινητά και τάμπλετς οι ηγέτες – Φοβούνται παρακολούθηση από τη ΜΙ6

Από τα «αδιάκριτα αυτιά» της μυστικής υπηρεσίας της Βρετανίας, ΜΙ6, φαίνεται πως προσπαθούν να… ξεφύγουν οι ηγέτες της ΕΕ, καθώς πριν από την έναρξη της συζήτησης για το θέμα του Brexit στη Σύνοδο Κορυφής, παρέδωσαν όλοι τα τάμπλετς και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Την παράδοσή τους ζήτησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, υπό τον φόβο της παρακολούθησης των μυστικών συζητήσεων.

Shhhh Charles Michel asks EU leaders to put away their phones and tablets to avoid leaks. Discussion on Brexit is still v much ongoing.

— Maria Tadeo (@mariatad) October 15, 2020

Σύμφωνα με το Politico, οι συσκευές κλειδώθηκαν σε ερμάρια στον πέμπτο όροφο του κτηρίου Europa, με τον κάθε ηγέτη να έχει προσωπικό κλειδί για το ντουλάπι του. Όποιος χρειάζεται να κάνει επείγουσα κλήση μπορεί να βγει έξω, όμως, όσο συνεχίζεται η συζήτηση για τo Brexit, δεν επιτρέπεται να φέρει κινητό εντός της αίθουσας.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το Brexit, στην ημερήσια διάταξη της Συνόδου προστέθηκαν και οι τουρκικές προκλήσεις, μετά από αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα