«Συγγνώμη» από τον Στίβεν Κινγκ σε όσους αισθάνονται ότι ζουν σε μυθιστόρημά του – Το βιβλίο που θυμίζει την κρίση του κορονοϊού

Η κρίση του κορονοϊού και τα πρωτοφανή μέτρα περιορισμού ανά τον κόσμο θα μπορούσαν να αποτελούν σενάριο δυστοπικής ταινίας ή… υπόθεση βιβλίου του Στίβεν Κινγκ.

Ο διάσημος συγγραφέας υποστηρίζει ότι πολλοί αναγνώστες βρίσκουν ομοιότητες με όσα ζούμε σήμερα στο βιβλίο του «The Stand» που έγραψε το 1978, σύμφωνα με το οποίο μια πανδημία είχε καταστρέψει όλο τον πληθυσμό της γης.

«Δεν είναι πολύ άνετο να είμαι εγώ τώρα. Συνεχίζω να ακούω ανθρώπους να λένε: Είναι σαν να ζούμε σε μια ιστορία του Στίβεν Κινγκ. Και η μόνη μου απάντηση σε αυτό είναι,

Λυπάμαι», δήλωσε μιλώντας στο npr.org.

Η ιστορία του Στίβεν Κινγκ

Στο μετα-αποκαλυπτικό, θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, ένας θανατηφόρος ιός της γρίπης, με το όνομα Captain Trips, δημιουργείται σε ένα στρατιωτικό εργαστήριο και προκαλεί μια παγκόσμια πανδημία.

Δεν υπάρχει καμία θεραπεία ή εμβόλιο για την ασθένεια, η οποία καταλήγει να σκοτώνει το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ο ιός προκαλεί επίσης την πλήρη κατάρρευση της κοινωνίας, και αφήνει μόνο μια χούφτα επιζώντων σε κατάσταση σύγχυσης και θλίψης.

The journey from Stephen King’s ‘The Stand’ visualized pic.twitter.com/hPRGad3cnB

— Secondhand Bookery (@2ndHandBookery) April 16, 2020

«Δεν υπήρχε ποτέ καμία αμφιβολία ότι στην κοινωνία μας, όπου το ταξίδι είναι βασικό στοιχείο της καθημερινής ζωής, αργά ή γρήγορα, θα υπήρχε ένας ιός που επρόκειτο να επικοινωνήσει με το ευρύ κοινό» υποστηρίζει ο συγγραφέας, τονίζοντας πως μια πανδημία ήταν μοιραίο να συμβεί.

Ο 72χρονος μυθιστοριογράφος σημείωσε ότι ο νέος κορονοϊός θα αφήσει ένα μόνιμο σημάδι στη σημερινή γενιά.

«Για μένα, έναν άνθρωπο που είναι τώρα στα 70 του, μπορώ να θυμηθώ τη μητέρα μου να μιλάει για τη Μεγάλη Ύφεση. Άφησε ένα σημάδι, ένα τραύμα. Και τώρα εγώ σκέφτομαι την εγγονή μου, που δεν μπορεί να δει τους φίλους της, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους μόνο μέσω Skype. Είναι κλεισμένη στο σπίτι κι όταν θα κάνει τα δικά της παιδιά και θα της λένε “βαριέμαι, δεν μπορώ να βγω απ’ το σπίτι», εκείνη θα τους λέει «το 2020 ήμασταν όντως κλεισμένοι στο σπίτι για μήνες. Δεν μπορούσαμε να βγούμε λόγω ενός ιού».

Πηγή: «Συγγνώμη» από τον Στίβεν Κινγκ σε όσους αισθάνονται ότι ζουν σε μυθιστόρημά του – Το βιβλίο που θυμίζει την κρίση του κορονοϊού - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα