Συγγνώμη από Φιγιόν αλλά … «δικαιολογημένος ο μισθός της συζύγου μου»

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν, απάντησε στο δημοσίευμα σχετικά με την αργομισθία της συζύγου του, τονίζοντας ότι η συνεργασία του μαζί της ήταν νόμιμη και ο μισθός της (3677 ευρώ καθαρά το μήνα) δικαιολογημένος. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι δεν αποσύρεται από την κούρσα για την προεδρία.

«Ναι προσέλαβα τη σύζυγό μου σαν συνεργάτιδα για 15 χρονια με μισθό 3677 ευρώ καθαρά το μήνα, που είναι απόλυτα δικαιολογημένος για ένα άτομο με ανώτατη μόρφωση στα νομικά και στη φιλολογία.

Η

Πενέλοπι είναι σύντροφος και συνεργάτιδα, όχι βοηθός. Γιατί να επιστρέψω χρήματα που ήταν ο μισθός της συζύγου μου;»

Ο Φιγιόν τόνισε ότι η συνεργασία του με τη σύζυγο και τα παιδιά του ήταν απόλυτα νόμιμη και τα χρήματα που έλαβαν δηλωμένα και φορολογημένα, ωστόσο αναγνώρισε ότι η πρακτική της πρόσληψης συγγενών είναι λάθος.

«Hταν συνεργασία εμπιστοσύνης με την οικογένεια μου, που σήμερα προκαλεί δυσπιστία.

Λυπάμαι βαθύτατα και ζητώ συγγνώμη από τους Γάλλους», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια, κατηγόρησε την εφημερίδα «Canard Enchaine» για ψευδή δημοσιεύματα, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα δημοσιεύσει αργότερα έναν πίνακα με τις αμοιβές της συζύγου του.

«Δεν θα δεχθώ ερωτήσεις για την δικαστική έρευνα. Δεν είναι το μιντιακό δικαστήριο που θα με κρίνει», τόνισε ο γάλλος υποψήφιος.

Στη συνέχεια, ο συντηρητικός υποψήφιος ανακοίνωσε ότι δεν θα αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «σήμερα ξεκινάω μια νέα προεκλογική εκστρατεία».

«Είμαι ο μόνος υποψήφιος που μπορεί να επιφέρει μια εθνική ανασυγκρότηση», σημείωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα