Συνελήφθη ο οδηγός που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο με τους μετανάστες – Συγκλονιστικά βίντεο

Ένας 25χρονος Μολδαβός είναι ο διακινητής που οδηγούσε το μοιραίο αυτοκίνητο και προκάλεσε το πρωί της Κυριακής (29/09) το θανατηφόρο τροχαίο (με έναν νεκρό) στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας στο ύψος του χωριού Άγιος Βασίλειος. Συγκλονίζουν οι εικόνες από τον τόπο της τραγωδίας.

Μετά το δυστύχημα ο νεαρός άνδρας προσπάθησε να διαφύγει αλλά συνελήφθη από τις Αρχές. Ο συγκεκριμένος είχε

στριμώξει 12 παράνομους μετανάστες μέσα στο αυτοκίνητό του και παραβίασε το κόκκινο με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη. Νεκρός είναι ένας 64χρονος άνδρας του οποίου το αυτοκίνητο κόπηκε κυριολεκτικά στα δύο μετά τη σύγκρουση. Συνολικά είναι 12 τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

«Πρωινές ώρες σήμερα (29-09-2019), αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν ΙΧΕ αυτοκίνητο να εξέρχεται από την Εγνατία Οδό στο ύψος του κόμβου Προφήτη, το οποίο κινούμενο προς την Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε 64χρονος ημεδαπός.

Συνέπεια της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του ηλικιωμένου άντρα. Από τα θραύσματα προκλήθηκαν φθορές σε τρίτο αυτοκίνητο που κινείτο στην ίδια οδό.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι, ο 25χρονος αλλοδαπός οδηγός του πρώτου οχήματος μετέφερε δώδεκα άτομα που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, οπότε και συνελήφθη.

Τα άτομα αυτά μεταφέρθηκαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της πόλης για παροχή πρώτων βοηθειών. Προανάκριση διενεργούν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης».

Πώς έγινε το δυστύχημα

To ΙΧ που μετέφερε τους μετανάστες με κατεύθυνση από Καβάλα για Θεσσαλονίκη, στο ύψος της διασταύρωσης Αγίου Βασιλείου με Χορτιάτη, παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη και συγκρούστηκε με άλλο ΙΧ (ένας ασημί Yaris) που έβγαινε από το χωριό.

Το Yaris προσέκρουσε και στο λευκό Hyundai, έπειτα στο κράσπεδο και στη «κόπηκε» κυριολεκτικά στα δυο. Αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του οχήματος (ασημί Yaris) και να τραυματιστούν πολλοί από τους παράνομους μετανάστες. Κάποιοι μάρτυρες αναφέρουν πως μέσα στο αμάξι που προκάλεσε το τροχαίο ήταν 12 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διακινητής των μεταναστών αντελήφθη αυτοκίνητο της ασφάλειας που τον ακολουθούσε και ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει με αποτέλεσμα να μη σταματήσει στο φανάρι.

(πληροφορίες και από Open Tv, thestival.gr)

Βίντεο: opentv, newsit.gr, ethnos.gr, oraiokastro24.gr

Φωτογραφίες: thestival.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα