Συνελήφθη αθλητής πολεμικών τεχνών για ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο

Για επιθέσεις, ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες με ρατσιστικά χαρακτηριστικά συνελήφθη στον Ασπρόπυργο 20χρονος, ο οποίος είναι αθλητής πολεμικών τεχνών. 

Πρόκειται για γνωστό στις αστυνομικές αρχές «νταή» της περιοχής Ασπροπύργου, με έντονη ρατσιστική δράση, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, καθώς και στο παρελθόν έχει εμπλακεί σε εκδηλώσεις και επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών.

Από την αστυνομική

έρευνα, βάσει της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία, προκύπτει πως ο 20χρονος είχε πρωταγωνιστήσει σε δύο επιθέσεις εναντίον Αλβανών, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, σε μία από τις οποίες μάλιστα, είχε ολόκληρη ομάδα συνεργών.

Πιο αναλυτικά:

– Βραδινές ώρες της 10-10-2019 στον Ασπρόπυργο, ο κατηγορούμενος μαζί με ομάδα ατόμων και χρησιμοποιώντας μαχαίρια, σιδερογροθιές και μεταλλικά αντικείμενα, επιτέθηκαν και προκάλεσαν σοβαρά τραύματα σε έξι αλλοδαπούς, αλβανικής υπηκοότητας, από τους οποίους αφαίρεσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της ανωτέρω επίθεσης, εκτόξευαν υβριστικές φράσεις αναφορικά με τη χώρα καταγωγής των παθόντων.

– Βραδινές ώρες της 15-11-2019, έξω από καφετέρια στον Ασπρόπυργο, ο 20χρονος επιτέθηκε, χρησιμοποιώντας μεταλλικό αντικείμενο και σιδερογροθιά και τραυμάτισε δύο Αλβανούς.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτελέσεως Ποινών Αθηνών.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Συνελήφθη αθλητής πολεμικών τεχνών για ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα