Συνεχίζονται οι διεθνείς πιέσεις στη Βενεζουέλα – Βρετανία, Ισπανία, Γαλλία, Δανία και Σουηδία αναγνωρίζουν πλέον ως πρόεδρο τον Γκουαϊδό

Εντείνονται οι πιέσεις στη Βενεζουέλας.

Την κατάσταση κάνει ακόμα χειρότερη το γεγονός πω νωρίς το πρωί της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου δίνει η Βρετανία, η Ισπανία, η Δανία, η Γαλλία και η Σουηδία αναγνώρισαν ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου από τη Βρετανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Σουηδία.

«Ο Νικολάς Μαδούρο δεν οργάνωσε προεδρικές

εκλογές μέσα στην προθεσμία των οκτώ ημερών που είχαμε ορίσει. Συνεπώς το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ευρωπαίοι σύμμαχοί του αναγνωρίζουν πλέον τον @jguaido ως συνταγματικό προσωρινό πρόεδρο μέχρι να καταστεί δυνατό να οργανωθούν αξιόπιστες εκλογές», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας έπειτα από παρόμοια ανακοίνωση που έγινε από την Ισπανία.

Nicolas Maduro has not called Presidential elections within 8 day limit we have set. So UK alongside European allies now recognises @jguaido as interim constitutional president until credible elections can be held. Let’s hope this takes us closer to ending humanitarian crisis

— Jeremy Hunt (@Jeremy_Hunt) 4 Φεβρουαρίου 2019

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, προχώρησε σε ανάλογη δήλωση, ζητώντας και αυτός τη διενέργεια προεδρικών εκλογών στη χώρα της Λατινικής Αμερικής όσο το δυνατόν συντομότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα