Συνεχίζεται ο «καταιγισμός» αιτήσεων για τα αναδρομικά – Τι θα γίνει με όσους δεν υπέβαλαν αίτηση

Μήνυμα προς τους συνταξιούχους έστειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος ΠετρόπουλοςΟι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά με στόχο τη διακοπή της παραγραφής των διεκδικήσεων ξεπέρασαν ήδη τις 350.000Από τις 12 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τα αναδρομικά στις συντάξειςΟι ειδικοί εκτιμούν ότι έως το τέλος του χρόνου θα διπλασιαστούν

Μήνυμα προς τους συνταξιούχους που σπεύδουν μαζικά να υποβάλουν αυτή την περίοδο αιτήσεις και αγωγές για τα αναδρομικά έστειλε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, λέγοντας επί της ουσίας πως δεν χρειάζονται αγωγές.

Ειδικότερα,

όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός όπως και στην περίπτωση των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου ήταν ελάχιστοι εκείνοι που είχαν κάνει αγωγές αλλά τα αναδρομικά τα παίρνουν όλοι οι δικαιούχοι στο σύνολό τους.

Μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία που χορηγεί αναδρομικά στους ενστόλους και σε άλλους υπαλλήλους των ειδικών μισθολογίων, ο κ. Πετρόπουλος είπε: «Όσοι παίρνουν σήμερα τα αναδρομικά (για τα ειδικά μισθολόγια) δεν έκαναν αγωγές. Κάποιοι από αυτούς είχαν κάνει, δεν έκαναν όλοι. Όταν λέμε ότι θα δώσουμε σε όλους αυτό που πραγματικά δημιουργούμε ως περιθώριο δημοσιονομικής ευχέρειας, τα κάνουμε σήμερα, θα το κάνουμε και αύριο και θα το κάνουμε συνεχώς όλα τα επόμενα χρόνια».

Την ίδια στιγμή, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά με στόχο τη διακοπή της παραγραφής των διεκδικήσεων ξεπέρασαν ήδη τις 350.000 και οι ειδικοί εκτιμούν ότι έως το τέλος του χρόνου θα διπλασιαστούν.

Ο ίδιος μάλιστα, υπενθύμισε πως έχουν ήδη επιστραφεί στους συνταξιούχους 354 εκατ. ευρώ από τις εισφορές ασθενείας και ΑΚΑΓΕ χωρίς να γίνουν αγωγές, αφού όπως είπε, ο νόμος 4387 δημιουργεί προϋποθέσεις βιωσιμότητας και βελτίωσης των παροχών.

Από τις 12 Νοεμβρίου μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τα αναδρομικά στις συντάξεις

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου και εφεξής, θα γίνονται αποδεκτές μόνο ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για τις μειώσεις οι οποίες έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 4051/2012 και 4093/2012, στην κύρια και την επικουρική σύνταξη, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

«Με προτεραιότητα την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων αποκλειστικά, μέσω διαδικτύου, κρίθηκε αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και την απρόσκοπτη εκτέλεση του συνόλου των εργασιών του φορέα» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΚΑ.

Έντυπες αιτήσεις θα παραλαμβάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συντάξεων μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ, η ηλεκτρονική εφαρμογή που έχει τεθεί σε λειτουργία στο διαδικτυακό ιστότοπο του φορέα, διευκολύνει καθημερινά χιλιάδες συνταξιούχους που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση, απαλλάσσοντάς τους από μετακινήσεις και αναμονή. Επιπλέον, δίνεται και η δυνατότητα υποβολής συμπληρωματικής αίτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα