Συνεχίζεται η επέλαση του κυκλώνα «Ζορμπά» – Πώς θα κινηθεί και πού θα «χτυπήσει» σήμερα

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» χτύπησε με σφοδρότητα το Σάββατο ολόκληρη τη χώραΠλημμυρισμένα ποτάμια και σπίτια, υπερχείλιση ρεμάτων και κλειστοί δρόμοι
Παρακολουθήστε live την πορεία του καιρικού φαινομένου στην ΕλλάδαΗ πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα

Ο μεσογειακός κυκλώνας «Ζορμπάς» χτύπησε με σφοδρότητα το Σάββατο ολόκληρη τη χώρα προκαλώντας προβλήματα και τεράστιες καταστροφές.

Πλημμυρισμένα ποτάμια και σπίτια, υπερχείλιση ρεμάτων και κλειστοί δρόμοι είναι το τοπίο που άφησε

πίσω του ο κυκλώνας το Σάββατο, ο οποίος θα συνεχίσει και σήμερα την πορεία του.

Δείτε ζωντανά την πορεία του κυκλώνα

Η πορεία που θα ακολουθήσει σήμερα

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής έχουν καταγράψει οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)-meteo.gr από το Σάββατο λόγω του μεσογειακού κυκλώνα.

Από τα μεσάνυχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά, κυρίως στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία και στην Εύβοια.

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής (ώρα 10:30) τα μεγαλύτερα ύψη έχουν καταγραφεί στον Θεολόγο Φθιώτιδας (205 χιλιοστά) και στη Ζαγορά Πηλίου (170 χιλιοστά).

Αν και οι εντάσεις των ανέμων ήσαν μικρότερης έντασης από τις προβλεπόμενες τιμές, η μέση τιμή δεκαλέπτου στον σταθμό της Πύλου έφτασε τα 80 χιλιόμετρα την ώρα (δέκα μποφόρ), με ριπές έως 122 χλμ/ώρα.

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής ο κυκλώνας, εξασθενημένος πλέον, βρίσκεται στην περιοχή μεταξύ Ανατολικής Στερεάς και Νότιου Ευβοϊκού, όπως φαίνεται σε δορυφορικές εικόνες. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ, τις επόμενες ώρες θα κινηθεί αργά προς τα βορειοανατολικά, περνώντας μέσα στο Αιγαίο τις απογευματινές ώρες,

Για το υπόλοιπο της ημέρας ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά (βόρεια τμήματα Αττικής, Φθιώτιδα και Βοιωτία) και βαθμιαία στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής θα είναι μεγάλα και πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα:

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν στα βόρεια να είναι κατά τόπους έντονα, ενώ από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 7-8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5-7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική) και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θράκη.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 6-7 μποφόρ και στη Χαλκιδική, στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τοπικά 8-9 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για παροδικές βροχές και στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5-6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3-5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία θα είναι κατά τόπους έντονα, γρήγορα στην ανατολική Πελοπόννησο και από το βράδυ στην ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7-8 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση κυρίως στα νότια.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αστατος κατά περιόδου νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στις Κυκλάδες.
Ανεμοι: Δυτικοί, νοτιοδυτικοί 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί, βορειοανατολικοί 8-9 μποφόρ και πιθανόν τοπικά έως 10 μποφόρ. Στα νότια νότιοι, νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ κυρίως στα νότια.
Θερμοκρασία: Από 19 ως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4-6 βαθμούς χαμηλότερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα