Συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο ο Τραμπ με Μέι: Πρώτα απειλεί και μετά τα «συμμαζεύει» (εικόνες – video)

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση ΜέιΤραμπ στη ΒρετανίαΗ Μέι θέλει να προχωρήσει τις συζητήσεις για τη σύναψη μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τις ΗΠΑΟ Τραμπ έκανε λόγο για «μια παραγωγική σχέση με τη βρετανίδα πρωθυπουργό», αφού προηγουμένως είχε επιτεθεί κατά της πολιτικής της στο BrexitΣυγκεντρώσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη Βρετανία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επίσκεψη Τραμπ

Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους Βρετανούς και ηλεκτρισμένου κλίματος, ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντάται

αυτή τη στιγμή με τη βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης δήλωσής του μπροστά στις κάμερες, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για δυο πολύ παραγωγικές μέρες και έκρινε ότι στο δείπνο της Πέμπτης εκείνος και η Τερέζα Μέι δεν είχαν αναπτύξει ποτέ άλλοτε τόσο παραγωγική σχέση όσο χθες βράδυ.

“We had a dinner where I think we’ve probably never developed a better relationship” – President Trump on meeting with PM at Blenheim Palace https://t.co/BlLsEwTJPE #TrumpVisitUK pic.twitter.com/KmmtJLyfbk

BBC News (UK) (@BBCNews) 13 Ιουλίου 2018

«Σήμερα θα μιλήσουμε για εμπόριο και θέματα στρατιωτικής συνεργασίας. Είδαμε κάποια απίθανα πράγματα κατά της τρομοκρατίας που γίνονται σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. Αυτή η σχέση είναι πολύ πολύ δυνατή. Έχουμε καλή πολύ καλή σχέση. Θα δώσουμε και συνέντευξη Τύπου σε λίγο και θα απαντήσουμε σε ερωτήσεις τότε. Τώρα θα συζητήσουμε θέματα που γίνονται στη Μέση Ανατολή και αλλού».

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης πως ο ίδιος και η Μέι «ουδέποτε είχαν αναπτύξει καλύτερη σχέση» απ’ ό,τι αυτή που ανέπτυξαν στη διάρκεια του χθεσινού δείπνου τους.

Πάντως, όταν ένας από τους δημοσιογράφους του ζήτησε σχόλιο για όσα είπε στη Sun, ο αμερικανός πρόεδρος αρνήθηκε ξανά να απαντήσει.

President Trump reacts to questioning about his interview with the Sun newspaper https://t.co/BlLsEwTJPE #TrumpVisitUK pic.twitter.com/UHFtFRrto3

BBC News (UK) (@BBCNews) 13 Ιουλίου 2018

Επίθεση κατά Μέι για το «soft» Brexit λίγο πριν τη συνάντηση

Νωρίτερα ο Τραμπ είχε «δυναμιτίσει» την ατμόσφαιρα, δηλώνοντας στην εφημερίδα The Sun πως το σχέδιο της Μέι για το Brexit πιθανόν εξάλειψε τις πιθανότητες να συναφθεί μια αμερικανο-βρετανική εμπορική συμφωνία και είχε προσθέσει πως πιστεύει ότι ο εσωκομματικός αντίπαλος της Μέι, ο Μπόρις Τζόνσον, θα ήταν «ένας σπουδαίος πρωθυπουργός».

Η εκπρόσωπος της Μέι δήλωσε από την πλευρά της πως η πρωθυπουργός έχει καλή σχέση με τον Τραμπ και είναι πεπεισμένη πως μπορεί να συναφθεί μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

«Το εμπόριο είναι ένα από τα κορυφαία θέματα των σημερινών συνομιλιών ανάμεσα στον πρόεδρο και την πρωθυπουργό και … είμαστε πεπεισμένοι πως μπορούμε να κάνουμε μια καλή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος στους δημοσιογράφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα