Συνέχεια στις προκλήσεις από τον Γιλντιρίμ – «Να μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922»

Μετά τον μουσουλμανικό χαιρετισμό του Ερντογάν στην Αγία Σοφία και την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για τα Ίμια, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δίνει συνέχεια στην τουρκική προκλητικότητα.

Σε σημερινή του τοποθέτηση, ο τούρκος πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας την Ελλάδα, είπε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία «δεν θα ανεχτεί ποτέ κύκλους που παραβιάζουν την κυριαρχία μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο. Όσοι κάνουν ζωή κουρσάρων στα νερά του Αιγαίου, ας μην ξεχνούν την 9η Σεπτεμβρίου του 1922 (καταστροφή της Σμύρνης). Απευθύνομαι κυρίως σε αυτούς που προσπαθούν να θολώσουν τον αγώνα που πραγματοποιεί η Τουρκία εναντίον της τρομοκρατίας πέραν των συνόρων της. Να μην τρέχετε πίσω από τα άδεια όνειρα του Αιγαίου και της Κύπρου».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «τα βιβλία ιστορίας γράφουν για την τύχη εκείνων που είχαν κάνει και προηγουμένως άδεια όνειρα για το Αιγαίο και την Κύπρο».

Τέλος, σημείωσε ότι «η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που θα υποκύψει και θα πει “σας ευχαριστώ” υποκινώντας τα όνειρα εκείνων που έχουν φιλόδοξες εξωτερικές πολιτικές», απαντώντας στην ουσία στις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, από την Αρμενία.

Keywords
Τυχαία Θέματα