Συνάντηση Παυλόπουλου – Μοσκοβισί: «Να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα» (εικόνες)

«Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια», δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξή του, ο ευρωπαίος επίτροπος«Η διαδικασία ελάφρυνσης χρέους έχει ξεκινήσει»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καλωσόρισε για μια ακόμα φορά στο Προεδρικό Μέγαρο τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, «τώρα που βρισκόμαστε» όπως είπε «στο τέλος του προγράμματος για την Ελλάδα». Παράλληλα, τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του σε αυτό, καθώς επίσης και για τη συμβολή του προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους, που, όπως επισήμανε, αποτελεί υποχρέωση των εταίρων μας.

Ο

κ. Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του Πιερ Μοσκοβισί προς την Ευρωζώνη, τόνισε ότι δικαιώνεται ως προς τις θέσεις του, για να συμπληρώσει ότι είναι ανάγκη να μπει τέλος στην αδιέξοδη λιτότητα και να ξεκινήσουμε πολιτικές ανάπτυξης.

Δείτε επίσης: Στην Αθήνα σήμερα ο Μοσκοβισί – «Δεν θα υπάρξουν άλλα μνημόνια»

«Έρχομαι σε σημαντική στιγμή για την Ελλάδα» ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ. Μοσκοβισί, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης και διαφαίνεται η έξοδος από το πρόγραμμα και μάλιστα με καλές συνθήκες. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι έχουν υλοποιηθεί οι μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας ότι παραμένουν δύο ζητήματα: Το πρώτο, σχετικά με την επίβλεψη μετά το πρόγραμμα, εκτίμησε ότι οι Έλληνες πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για την έξοδο από το πρόγραμμα και τη στρατηγική εξόδου. Το δεύτερο, για το χρέος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειές μας.

Στις 3 το μεσημέρι, αναμένεται η συνάντηση του Πιερ Μοσκοβισί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το πρόγραμμα

Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον αν. υπουργό, Αλέξη Χαρίτση.

Επίσης, ο ευρωπαίος επίτροπος θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη (9/2) και με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής», Φώφη Γεννηματά (8/2).

Το πρωί της Παρασκευής (9.15), ο κ. Μοσκοβισί θα μεταβεί στη Βουλή και θα απευθύνει ομιλία στα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, για το μέλλον της Ευρώπης και την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της επίσκεψης του επιτρόπου διαμορφώνεται ως εξής:

– Στις 8 Φεβρουαρίου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θεόδωρο Φέσσα, καθώς και με εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Επίσης, θα επισκεφθεί το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, ενώ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο “The World in 2018 Gala Dinner” του The Economist (ώρα 19:30).

– Στις 9 Φεβρουαρίου ο κ. Μοσκοβισί θα μιλήσει στο ελληνογαλλικό φόρουμ με θέμα “Grece: les chemins de l’espoir – Ελλάδα: οι δρόμοι της ελπίδας” (ώρα 11:00).

Keywords
Τυχαία Θέματα