Συναγερμός στην Ευρώπη για τον κορονοϊό: Νέα τηλεδιάσκεψη των 27 στις 19 Νοεμβρίου

Συναγερμός για τον κορονοϊό έχει σημάνει στην Ευρώπη που έρχεται αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τις ευρωπαϊκές χώρες να επιβάλλουν η μια μετά την άλλη lockdown.

Οι εξελίξεις οδηγούν τους 27 ηγέτες των κρατών-μελών της ΕΕ στην πραγματοποίηση δεύτερης τηλεδιάσκεψης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στις 19 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Όπως συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη συνάντηση των μελών του

Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συγκαλέσει νέα τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την απάντηση της ΕΕ για τον κορονοϊό, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα» σημειώνει ο Μπαρεντ Λέιτς.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη, η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ζήτησε από τους ηγέτες των άλλων χωρών να προχωρήσουν σε γρήγορα σύντομα lockdowns καθώς μόνο έτσι θα «σπάσει» η πανδημία.

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν υπέρ της δίκαιης διανομής στις χώρες της ΕΕ του εμβολίου κατά του κορονοϊού, μόλις είναι διαθέσιμο, ενώ αποφασίστηκε κοινή ευρωπαϊκή Passenger Location Form (φόρμα εντοπισμού επιβάτη) και η συνεργασία μεταξύ των κρατών σε περίπτωση που το Σύστημα Υγείας κάποιας χώρας υφίσταται πίεση.

Όπως είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, η Επιτροπή διέθεσε 220 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση της διασυνοριακής μεταφοράς ασθενών με COVID-19 σε χώρες της ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα