«Συμφωνία για το χρέος και ένταξη στο QE», δηλώνει ο Κερέ της ΕΚΤ

Επαρκή βαθμό εξειδίκευσης των μέτρων για το ελληνικό χρέος ζητεί ο Κερέ«Η Δευτέρα θα είναι η ημέρα για πολιτικές αποφάσεις», συμπληρώνει

«Πρέπει να ληφθούν οι αποφάσεις από ESM και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος προκειμένου να συμπεριληφθούν τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE)».

Αυτό δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της

Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξή του στο Reuters.

Παράλληλα αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει πραγματοποιήσει πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις αλλά μένει οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα για μείωση του ύψους του ελληνικού χρέους και το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο υφιστάμενο πρόγραμμα.

Συνεπώς όπως εκτιμά ο Κερέ η συμμετοχή της Ελλάδος στο πρόγραμμα μπορεί χρονικά να απέχει μήνες.

Αναφορικά με την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup επεσήμανε ότι «η Δευτέρα θα είναι η ημέρα για πολιτικές αποφάσεις» και συμπλήρωσε ότι «αυτό που θα θέλαμε να δούμε ως ΕΚΤ είναι μια ξεκάθαρη περιγραφή των μέτρων για το χρέος και πόσο θα συμβάλουν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Χρειαζόμαστε έναν επαρκή βαθμό εξειδίκευσης».

Σχετικά με τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ξεκαθάρισε ότι «δεν χρειαζόμαστε επισήμως το ΔΝΤ, όμως θα μας ανακούφιζε ξεκάθαρα αν το ΔΝΤ συμμετείχε με όρους της αξιοπιστίας των μέτρων για το χρέος».

Keywords
Τυχαία Θέματα