Σύλληψη «τοξοβόλου»: Καθαρά τα όπλα που βρέθηκαν – Ετοίμαζαν νέο χτύπημα;

Τόσο τα ρούχα, όσο και ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκαν πάνω στους τρεις συλληφθέντες το πρωί της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου προκαλούν ανησυχία στις Αρχές.

Ο πιο γνωστός από τους τρεις, ο λεγόμενος και «Τοξοβόλος του Συντάγματος» ο οποίος είναι και δραπέτης από τις φυλακές της Τίρυνθας, συμμετείχε με άλλα δυο άτομα στην ληστεία με λεία – μαμούθ τον περασμένο Αύγουστο σε υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια Αχαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Τοξοβόλος» ήταν ντυμένος ιερέας και φορούσε μάσκα σιλικόνης.

Και

ίσως να μην είναι η μοναδική ληστεία την οποία έκαναν. Για την σύλληψή τους το πρωί της Τετάρτης, και όσα βρέθηκαν επάνω τους οι αρχές εκτιμούν ότι ή θα επιχειρούσαν ακόμα μια ληστεία καθώς η Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή είναι ένας δρόμος με πολλές τράπεζες και καταστήματα ή ότι κατευθύνονταν σε ένα ραντεβού και από εκεί θα χτυπούσαν κάποιον στόχο. Η δεύτερη εκδοχή μπορεί να είναι και η πιο πιθανή καθώς ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί με ούζι και καλάσνικοφ έτοιμα για χρήση… Όλοι τους την στιγμή της σύλληψης φορούσαν γάντια και στο αυτοκίνητο βρέθηκε και μια μάσκα σιλικόνης. Τα όπλα που βρέθηκαν είναι «καθαρά» και μάλιστα εκτός από αυτά που βρέθηκαν σε σάκο είχαν από ένα όπλο επάνω του ο καθένας.

Ο 32χρονος «Τοξοβόλος» είχε καταδικαστεί το 2015 σε κάθειρξη 13 ετών για συμμετοχή σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη, έχει κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και για τη διπλή ληστεία σε τράπεζες στο Βελβεντό Κοζάνης και απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές της Τίρυνθας.

Η 28χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη λόγω παρέλευσης του 18μήνου από τη σύλληψή της, με περιοριστικούς όρους, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης της τον Ιούνιο του 2019.

Τι οπλισμός βρέθηκε στην κατοχή τους 

Οι συλληφθέντες αναφέρεται ότι κυκλοφορούσαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο βρέθηκε βαρύς οπλισμός, σύμφωνα με την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η είδηση πως συνελήφθη ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και δυο γυναίκες έγινε γνωστή νωρίς το πρωί της Πέμπτης από την αστυνομία με μια… λιτή ανακοίνωση.

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Το παρατσούκλι «τοξοβόλος»

Το παρατσούκλι «τοξοβόλος του Συντάγματος» συνοδεύει τον νεαρό από τον Φεβρουάριο του 2011, όταν, κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Συντάγματος, σήκωσε το… τόξο του και επιχείρησε να πετάξει το βέλος του προς την πλευρά των ΜΑΤ.

Τότε, μετά τα επεισόδια συνελήφθη και του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε για απολογία σε τακτικό ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Σχετικά με το τόξο όταν ρωτήθηκε, εκείνος υποστήριξε πως ήταν ψεύτικο και ότι δεν μπορούσε να προκαλέσει οποιονδήποτε κίνδυνο. Τόνισε επίσης ότι το είχε πάρει μαζί του για συμβολικούς λόγους.

Πηγή: Σύλληψη «τοξοβόλου»: Καθαρά τα όπλα που βρέθηκαν – Ετοίμαζαν νέο χτύπημα; - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα