Συγκλονίζει η μητέρα του 19χρονου που καταπλακώθηκε από τη μπασκέτα – Συνελήφθη μηχανικός

Συγκλονισμένη παραμένει η Χίος από τον τραγικό χαμό του 19χρονου, ο οποίος καταπλακώθηκε από μπασκέτα, σε αθλητικό χώρο στη Δασκαλόπετρα.

Βασικό αίτιο της τραγωδίας φαίνεται να  είναι ο πολύ πρόχειρος τρόπος με τον οποίο είχε τοποθετηθεί η μπασκέτα, αφού ήταν στερεωμένη στο έδαφος, σε μόλις μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, αλλά όχι σωστά.

Συνελήφθη ένας μηχανικός

Για το τραγικό περιστατικό, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας και οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελία ένας εν ενεργεία

μηχανικός, ο οποίος φέρεται ότι ήταν αρμόδιος για το συγκεκριμένο γήπεδο μπάσκετ, την περίοδο που υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του δήμου Ομηρούπολης.

Ο ίδιος, ωστόσο, από την πλευρά του αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία σχέση με το έργο.

Σε εξέλιξη οι έρευες για την υπόθεση

Με πολύ γρήγορους ρυθμούς προχωράει η επείγουσα έρευνα για τον τραγικό θάνατο 19χρονου φοιτητή.

Με επικεφαλής την εισαγγελέα Πρωτοδικών, Χίου Σπυριδούλα Σταυράτη, ελέγχονται τα αρχεία της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Χίου και συγκεκριμένα του πρώην Δήμου Ομηρούπολης, στα όρια του οποίου ανήκε ο αθλητικός χώρος όπου βρήκε τον θάνατο ο 19χρονος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν κατασχεθεί έγγραφα και αναφορές της περιόδου 1998-2002, οπότε φέρεται να έχει κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο. Ανάμεσα στα έγγραφα και τεχνική έκθεση που αναφέρεται σε αυτό.

Τα λόγια της χαροκαμένης μητέρας

Η μητέρα του άτυχου 19χρονου, Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είπε πως ειδοποιήθηκε για την τραγωδία από έναν φίλο του. «Μου είπε ότι έχει πέσει η μπασκέτα επάνω στο κεφάλι του».

Το σημείο όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία, στο γήπεδο μπάσκετ της Χίου, επισκέφθηκαν φίλοι του 19χρονου για να αφήσουν λουλούδια και αποχαιρετιστήρια μηνύματα.

«Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δε πονάς. Δε κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του», έγραφε μία στενή του φίλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα