Συγκίνηση στον πολιτικό κόσμο από τον θάνατο του Κώστα Πολίτη

Βαθιά συγκινημένος είναι ο πολιτικός κόσμος της χώρας από τον θάνατο ενός ανθρώπου «σύμβολο» για τον χώρο του ελληνικού αθλητισμού και συγκεκριμένα του μπάσκετ, του Κώστα Πολίτη.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, δήλωσε για την απώλεια του ομοσπονδιακού προπονητή:

«Ο Κώστας Πολίτης υπήρξε αγαπητός φίλος από παλιά, με διαδρομή, πέραν της προπονητικής που τον έκανε διεθνώς γνωστό, και στην Αριστερά. Διακρίθηκε για το εξαιρετικό ήθος του, ενώ για την αντιδικτατορική του δράση

υπέστη συνέπειες στην αθλητική του πορεία και την επαγγελματική του προοπτική.

Τα επιτεύγματά του στην Εθνική Ομάδα Μπάσκετ τον έκαναν δημοφιλή σε όλη την Ελλάδα. Υπήρξε από τους αρχιτέκτονες της «εξόδου» του ελληνικού μπάσκετ διεθνώς και μέχρι πρόσφατα υπηρέτησε με πάθος το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου».

Δήλωση Γ. Βασιλειάδη για τον θάνατο του Κώστα Πολίτηhttps://t.co/cnRBXymV3N

— ΓΓΑ_ΥΠΠΟΑΘ (@GGA_YPPOATH) 18 Ιουνίου 2018

Μετά το 1987 τίποτα δεν ήταν ίδιο στο ελληνικό μπάσκετ. Στον Κώστα Πολίτη οφείλουμε τα μέγιστα. Στον αγωνιστή. Στον Καισαριανιώτη. Στον μύθο που βλέπαμε όταν ήμασταν παιδιά στα στενά της συνοικίας μας. Αποχαιρετάμε έναν από τους μύθους της παιδικής μας ηλικίας. pic.twitter.com/SHYjOpGWAp

— Νίκος Παππάς (@nikospappas16) 18 Ιουνίου 2018

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κ. Πολίτη:

«Ο θάνατος του Κώστα Πολίτη γεμίζει με θλίψη τον ελληνικό αθλητισμό και όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Ο Κ. Πολίτης ήταν ο προπονητής που οδήγησε την Εθνική Ελλάδος μπάσκετ στην ιστορική κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωμπάσκετ του 1987, μέσα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Η επιτυχία αυτή έθεσε τα θεμέλια για την εδραίωση του ελληνικού μπάσκετ σε μια από τις κορυφαίες δυνάμεις του κόσμου.

Εκτός όμως από σπουδαίος παίκτης και προπονητής του μπάσκετ, ο Κ. Πολίτης ήταν ένας ενεργός πολίτης που άφησε το δικό του στίγμα στην αγαπημένη του πόλη, την Καισαριανή, ένας άνθρωπος που βίωσε τους αγώνες και τις αγωνίες της Αριστεράς.

Θα μας μείνει αξέχαστη εκείνη η βραδιά του 1987 που η Εθνική μπάσκετ θριάμβευσε υπό τον Κώστα Πολίτη. Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό.

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) June 18, 2018

Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τις πιο λαμπρές ημέρες του ελληνικού μπάσκετ, ο Κώστας Πολίτης δεν είναι πια μαζί μας.
Η απώλειά του συνιστά μια μεγάλη απώλεια για το χώρο του ελληνικού μπάσκετ.
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. pic.twitter.com/Cu6sCNfaX3

— Lefteris Avgenakis (@l_avgenakis) 18 Ιουνίου 2018

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ένας άνθρωπος που πραγματικά μας έδωσε μεγάλες χαρές έφυγε σήμερα. Καλό ταξίδι! Συλλυπητήρια στην οικογένεια του https://t.co/hAULTau30p

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) 18 Ιουνίου 2018

Έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Πολίτης ο κόουτς της ομάδας που, όχι μόνο μας έστειλε στα ουράνια το 1987, αλλά άλλαξε τον ελληνικό αθλητισμό. Μαέστρος σε μια μοναδική ορχήστρα που μας χάρισε περηφάνια & πίστη στις δυνατότητές μας.
Καλό ταξίδι Κώστα Πολίτη, αξέχαστος στις μνήμες μας

— George Mavrotas (@Mavrogiorgos) 18 Ιουνίου 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα