Συγκεντρώσεις για τη φιλία των λαών και αντιμπεριαλιστικό «όχι» στη Συμφωνία των Πρεσπών

Συγκεντρώσεις ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών με αντιιπμεριαλιστικό, αντινατοϊκό χαρακτήρα και υπέρ της φιλίας και της αλληλεγγύης των λαών οργανώνουν το ΚΚΕ, η ΛΑΕ, ο Πανελλαδικός Κινηματικός Αντιπολεμικός Συντονισμός, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιπμεριαλιστική Συνεργασία στο κέντρο της Αθήνας.

Το ΚΚΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Πάρκο Ελευθερίας (Μέγαρο Μουσικής)

στις 6:00 μμ με θέμα «Όχι στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ – Όχι στα σχέδια ΗΠΑΝΑΤΟ – ΕΕ – Όχι στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό – Ναι στη φιλία – αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών». Θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας Δημήτρη Κουτσούμπα. Η στάση του ΚΚΕ είναι καταγγελτική απέναντι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ. Χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή του Δημήτρη Κατσώτη στην ΕΡΤ: «Η ουσία της Συμφωνίας είναι το άρθρο 2 που καθορίζει την ουσιαστική παρέμβαση του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να προχωρήσει η Συμφωνία μέσα στα δικά τους χρονοδιαγράμματα για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ώστε να πατήσουν πόδι στην περιοχή και να βάλουν εμπόδια στην επιρροή της Ρωσίας και της Κίνας. Αυτό είναι το παιχνίδι που παίζεται, ένα παιχνίδι ανταγωνισμών για το ποιος θα έχει τις στρατιωτικές βάσεις, ποιος θα πουλήσει τα όπλα, ποιος θα ελέγξει τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας στην περιοχή».

Η ΛΑΕ απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από την πορεία των ΗΠΑ στις 6:00 μμ και πορεία προς τη Βουλή. Αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Η δική μας αντίθεση στη συμφωνία αυτή, η οποία έρχεται, μεταξύ άλλων, να επικαλύψει επικοινωνιακά, μεγάλα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, μέσα σε ένα περιβάλλον ασφυκτικής επιτροπείας, διαρκούς «κουρέματος» των μισθών και των συντάξεων και συνεχούς συρρίκνωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καμία σχέση δεν έχει με την προσχηματική αντίθεση καθεστωτικών μνημονιακών και ακροδεξιών δυνάμεων, που αποδέχονται την εξυπηρέτηση των νατοϊκών συμφερόντων και εξαπατούν τον ελληνικό λαό.»

Σε ανάλογο κλίμα κινείται το κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης ΑΑΣ και του Πανελλαδικού Κινηματικού Αντιπολεμικού Συντονισμού που καλεί σε έναν αγώνα για την απαλλαγή από τα δεσμά των αμερικανονατοϊκων ιμπεριαλιστών, για πραγματική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία, ενάντια στην πατριδοκαπηλία, στον εθνικισμό και το φασισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα