Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες στο κέντρο της Αθήνας για την Ημέρα της Γυναίκας

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ενώ ακολούθησαν πορείες.

Μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, γυναικείων συλλογικοτήτων, συνδικαλιστικών ενώσεων και κομμάτων συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ ακολούθησε το απόγευμα πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στα γραφεία της ΕΕ οργάνωσε

η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας με αφορμή την ημέρα της γυναίκας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν σύλλογοι και ομάδες της ΟΓΕ, σωματεία εργαζομένων από τους κλάδους του Επισιτισμού – Τουρισμού, του Εμπορίου, των ΟΤΑ. Επίσης συμμετείχαν το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Φάρμακο, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, καθώς και αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.«Λάστιχο ωράριο – λάστιχο ζωή, οργανώσου τώρα για την ανατροπή», «οι γυναίκες θέλουμε σταθερή δουλειά κι όχι απασχόληση και σύγχρονη σκλαβιά», «εμείς διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας», ήταν μερικά από τα συνθήματα στην συγκέντρωση και πορεία.

Στην συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» από την πλατεία Κλαυθμώνος προς τη Βουλή συμμετείχαν και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Απεργούμε και διαδηλώνουμε! Απαιτούμε: καμία μόνη ποτέ και πουθενά, καμία ανοχή στη βία ενάντια στις γυναίκες την καταπίεση και τον σεξισμό, ήταν το κάλεσμα της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» για την σημερινή απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία προς τη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια τω συγκεντρώσεων υπήρχαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας από την Τροχαία και έκλειναν σταδιακά οι δρόμοι Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Βασ. Σοφίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα