Σύγχρονοι μαυραγορίτες επιτέθηκαν σε όσους μοίραζαν τρόφιμα στους πρόσφυγες

Ένα ανήθικο παζάρι έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες στα Τέμπη όπου έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες πρόσφυγες, στην προσπάθειά τους να μεταβούν στα βόρεια σύνορα της χώρας.

Σύμφωνα με καταγγελία του περιφερειακού συμβούλου Θεσσαλίας, Νίκου Πουτσιάκα, ο ίδιος, μαζί με άλλους εθελοντές, δέχτηκαν επίθεση το βράδυ της Τρίτης από μαγαζάτορες της περιοχής των Τεμπών επειδή… «τους χαλούσαν την πιάτσα».

Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων πήγε στα Τέμπη για να δει την κατάσταση που επικρατεί με τους μετανάστες. Ωστόσο, όταν διαπίστωσε ότι οι ιδιοκτήτες χώρου εστίασης

πωλούσαν το μικρό μπουκαλάκι νερού με 2€, διαμαρτυρήθηκε.

Σύμφωνα με το presslarissa.gr, τότε ήταν που οξύνθηκαν τα αίματα με τους ιδιοκτήτες να του απαντούν, »πολλά είναι; Για έλα να δεις τι γίνεται στην τουαλέτα, μας έχουν γεμίσει σκατά! Άλλοι τους παίρνουν για το νερό 4 ευρώ…»

Όταν ο περιφερειακός σύμβουλος τους ζήτησε να συμμορφωθούν και να πάψουν να αισχροκερδούν με το νερό, δέχθηκε λεκτική επίθεση.

Λίγο αργότερα, έφτασαν στο σημείο εθελοντές από την Λάρισα, μεταφέροντας νερά και τρόφιμα (γάλα, γιαούρτι, ψωμί κλπ.) με σκοπό να τα μοιράσουν στους πρόσφυγες. Στη διαδικασία της διανομής των τροφίμων συμετείχε και ο περιφερειακός σύμβουλος. Όταν οι «επαγγελματίες» της περιοχής διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές «τους τρώνε την πελατεία» τους επιτέθηκαν, αρχικά με βρισιές και στη συνέχεια με γροθιές και κλωτσιές.

Η σοβαρή καταγγελία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα εφόσον γίνεται επώνυμα και δημοσίως.

Σε κάθε περίπτωση, είναι επιτακτική η ανάγκη να διερευνηθούν οι καταγγελίες για τους σύγχρονους μαυραγορίτες που κερδοσκοπούν πάνω στην επιβίωση ανθρώπων που βρίσκονται στην πιο ευάλωτη στιγμή της ζωής τους.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Πουτσιάκας

Keywords
Τυχαία Θέματα