Σύγχρονο «Κωσταλέξι» στον Αγ. Δημήτριο: Σπίτι – «κολαστήριο» για πέντε ανήλικα παιδιά (video)

Πέντε ανήλικες ψυχές ζούσαν κάτω από άθλιες συνθήκες, υποσιτισμέναΟ πατέρας τους τα έβριζε, τα χτυπούσε και τα άφηνε νηστικά επειδή υποστήριζε πως είχε βρει το φάρμακο κατά του καρκίνουΜάζευαν ξύλα για να ζεσταθούν τον χειμώνα και πεταμένα λαχανικά που άφηναν πίσω τους οι παραγωγοί της λαϊκής αγοράςΈπιναν νερό από πηγάδι και έκαναν μπάνιο σε αυτοσχέδια ντουζιέρα στην αυλήΠώς η διευθύντρια του σχολείου κίνησε τις διαδικασίες – Τι λένε στη γειτονιά

Σοκαρισμένη είναι μία ολόκληρη γειτονιά στον Άγιο Δημήτριο Αττικής όπου τα τελευταία έξι χρόνια εκτυλίχθηκε μία απίστευτη, για τα δεδομένα της εποχής, υπόθεση παιδικής κακοποίησης, που θυμίζουν έντονα καταστάσεις από το “Κωσταλέξι”.

Πατέρας κακοποιούσε και άφηνε νηστικά τα πέντε παιδιά της επταμελούς οικογένειας που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες σε ένα τροχόσπιτο και αργότερα σε μία μονοκατοικία. Ο λόγος; Υποστήριζε, σύμφωνα με τη γειτονιά, πως είχε βρει το φάρμακο κατά του καρκίνου και τους απαγόρευε να καταναλώνουν ψάρι, κρέας ή αυγό. Τα χτυπούσε, τους φώναζε και τα έβριζε, όπως λένε οι γείτονες.

Οι σκηνές που προβλήθηκαν στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 είναι αποκαλυπτικές και αποτυπώνουν γλαφυρά την καθημερινότητα που ζούσαν τα πέντε παιδιά, ηλικίας 9 έως 17 ετών που έχουν ονόματα ολύμπιων θεών και ηρώων της μυθολογίας. Αναγκάζονταν να σκάβουν ένα χωράφι με γυμνά χέρια και να διαλογίζονται υποσιτισμένα, καθώς ο πατέρας ανήκε σε μία θρησκεία παρόμοια με τη σαϊεντολογία. Έκαναν μπάνιο σε μία αυτοσχέδια ντουζιέρα στην αυλή του σπιτιού και οι γείτονες τα έβλεπαν μόνο όταν πήγαιναν στο σχολείο και όταν ο πατέρας τους τα οδηγούσε στη λαϊκή αγορά για να περιμαζέψουν πεταμένα φρούτα και λαχανικά που άφησαν πίσω τους οι παραγωγοί.

Το σπίτι δεν διέθετε θέρμανση. Έτσι, τα ανήλικα παιδιά ήταν αναγκασμένα να συγκεντρώνουν ξύλα από το δρόμο για να ζεσταθούν. Μάλιστα, έπιναν νερό από το πηγάδι του σπιτιού, χωρίς να είναι βέβαιο πως είναι κατάλληλο.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν τα δύο μεγαλύτερα αγόρια της επταμελούς οικογένειας αποφάσισαν να μιλήσουν στη διευθύντρια του σχολείου τους, μετά από ένα περιστατικό βίας στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, τα παιδιά είπαν στον πατέρα τους πως δεν θα ανεχτούν άλλο αυτή την κατάσταση και εκείνος “απάντησε” βγάζοντας… μαχαίρι, λέγοντας πως πρώτα θα τα σκοτώσει και εν συνεχεία θα βάλει τέλος στη ζωή του.

Αμέσως, μετά την έκκληση των παιδιών, η διευθύντρια κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες και ο πατέρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου ενώ η μητέρα φέρεται να εξαφανίστηκε ώστε να αποφύγει τη σύλληψη.

Την ίδια ώρα, τα παιδιά μεταφερθεί στο νοσοκομείο παίδων “Αγία Σοφία” απ’όπου ζητούν να παραμείνουν σε ένα ίδρυμα όλα μαζί για έναν χρόνο έως ότου το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας ενηλικιωθεί και μπορέσει να σταθεί στα πόδια του ώστε να βοηθήσει και να πάρει υπό τη μέριμνά του τα μικρότερα.

Σε αυτό το μήκος κύματος αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο η συμβολή της γειτονιάς της πολύπαθης οικογένειας που έχει βρει ήδη δουλειά στο μεγαλύτερο παιδί, ηλικίας 17 ετών, ώστε να εργαστεί μόλις συμπληρώσει το 18ο έτος.



Βίντεο: ΑΝΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα