Συμπλοκή μεταναστών στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου: Δύο τραυματίες – Κραυγή αγωνίας για Μόρια

Συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ αλλοδαπών το πρωί της Πέμπτης (10/10) στην Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας στην Κόρινθο. Τραυματίστηκαν δύο άτομα, τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου. Την ίδια ώρα, ο Δημήτρης Πατέστος, συντονιστής των Γιατρών του Κόσμου στη Μόρια, «φωνάζει» πως υπάρχει κίνδυνο να «θρηνήσουμε και άλλα θύματα».

Στην Κόρινθο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένας από τους συμμετέχοντες στο συμβάν άρχισε, όντας εκτός εαυτού, να προκαλεί φθορές στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Φιλοξενίας. Στη συνέχεια, το ίδιο άτομο έλαβε μέρος σε

άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε αντίπαλες ομάδες μεταναστών. Σημειώστε ότι οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άντρες για τη συμμετοχή τους στο επεισόδιο, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Πατέστος, συντονιστής των Γιατρών του Κόσμου στη Μόρια (οι πρόσφυγε και μετανάστες έχουν να αντιμετωπίσουν δύσκολες συνθήκες), μίλησε στον «ALPHA» και την εκπομπή «Εκτός Γραμμής», αναφέροντας: «Στον καταυλισμό δεν χωράει άλλη σκηνή, είναι η μία (σκηνή) πάνω στην άλλη». Τονίζοντας πως στα κατεστραμμένα από την πρόσφατη φωτιά κοντέινερ, που στοίχισε τη ζωή σε μία γυναίκα, διαμένουν άνθρωποι.

Είπε ακόμα, πως αν ξανασυμβεί κάποιο παρόμοιο γεγονός, θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. «Αυτή τη στιγμή στα καμένα κοντέινερ ζουν 20 μετανάστες. Δεν υπάρχουν σκηνές. Οι άνθρωποι δεν βρίσκουν να μείνουν και μένουν πάνω στα αποκαΐδια. Τα κατεστραμμένα κοντέινερ δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί», επισήμανε, ενώ αναφερόμενος στις πρόσφατες πλημμύρες που καταγράφηκαν στον καταυλισμό είπε ότι «η Μόρια είναι έτσι φτιαγμένη που είναι αδύνατον να μην πλημμυρίσουν οι σκηνές με τις βροχές».

«Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι γυμνές. Αν ξανασυμβεί παρόμοιο γεγονός όπως η πρόσφατη φωτιά, θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα», πρόσθεσε ακόμα.

Ο κ. Πατέστος και σημείωσε πως την Πέμπτη (10/10, έως τις 11:00) δεν έχουν καταγραφεί νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών και είπε: «Θα ήταν ανόητο από πλευράς Τουρκίας να στείλει κι άλλους πρόσφυγες, τη στιγμή που τα διεθνή ΜΜΕ την επικρίνουν έντονα για την εισβολή στη Συρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα