Συμπεριφορές παιδιών που οφείλονται στα λάθη των γονιών

Οι γονείς αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά, όσον αφορά στις συνήθειες και τη συμπεριφορά. Αν λοιπόν το μικρό σας δεν σας βγάζει και τόσο… ασπροπρόσωπο, μήπως να ρίξετε μια πιο προσεκτική ματιά στη δική σας συμπεριφορά; Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες «κακές» συμπεριφορές παιδιών μας, που οφείλονται σε λάθη αλλά κυρίως στην ανοχή των γονιών;

Διακόπτει τους άλλους. Διδάξτε το παιδί σας να περιμένει τη σειρά του στη συζήτηση, είτε είναι με τους φίλους του, είτε είναι με συγγενείς και δικούς σας φίλους.

Επιμένει να του αγοράσετε κάτι σε oποιοδήποτε μαγαζί

και αν μπείτε. Εξηγήστε του πως δεν μπορεί να έχει ό,τι του αρέσει και φροντίστε να επισκέπτεστε τα καταστήματα με λίστες αγορών, τις οποίες θα ετοιμάζεται παρέα αν το επιτρέπει η ηλικία του.

Δεν μιλάει ευγενικά. Εδώ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το δικό σας παράδειγμα, το πώς μιλάτε εσείς αλλά και το αν του έχετε διδάξει πώς να λέει ευχαριστώ και παρακαλώ.

Είναι προσκολλημένο πάνω σας. Αυτό συμβαίνει γιατί είστε υπερπροστατευτικοί. Αντί να του μεταδίδεται τον φόβο σας, επιτρέψτε του – πάντα σε ασφαλές πλαίσιο – να πειραματιστεί και να γίνει πιο ανεξάρτητο.

Ενοχλεί τους άλλους και θεωρεί πως είναι το κέντρο του κόσμου. Μπορεί τα νήπια να περνούν μια τέτοια φάση, όμως αν αυτή η συμπεριφορά συνεχίζει όταν το παιδί μεγαλώνει τότε σημαίνει πως πιθανόν δεν έχει μάθει να λειτουργεί μέσα σε όρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα