Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαρσέιγ στον τελικό του Europa League (video)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ στον τελικό του Europa League που θα διεξαχθεί στις 16 Μαΐου στο «Stade de Lyon» στη Γαλλία. Οι δύο ομάδες κατάφεραν και πήραν την πρόκριση μετά από δραματικούς σε εξέλιξη ημιτελικούς.

Μίλησε η κλάση του Ντιέγκο Κόστα

Το γκολ του Ντιέγκο Κόστα στο δεύτερο

λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου έστειλε την Ατλέτικο Μαδρίτης στον τελικό του Europa League. Οι «ροχιμπλάνκος» επιβλήθηκαν με 1-0 της Άρσεναλ στο «Wanda Metropolitano» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Emirates» εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Το 250ό ευρωπαϊκό ματς του Αρσέν Βενγκέρ ως προπονητή της Άρσεναλ δεν στέφθηκε με επιτυχία για την ομάδα του αλσατού τεχνικού, ο οποίος θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από τον πάγκο της μετά από 21 χρόνια χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιο ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Με την 5η σερί εντός έδρας νίκη της στα πέντε τελευταία ματς της διοργάνωσης η ομάδα του (τιμωρημένου) Ντιέγκο Σιμεόνε θα επιδιώξει να κατακτήσει το τρόπαιο για δεύτερη φορά μετά από 8 χρόνια (το είχε καταφέρει τη σεζόν 2009/2010 απέναντι στην Φούλαμ).

Εκτεταμένα στιγμιότυπα:

Το γκολ:

Στην παράταση την πρόκριση η Μαρσέιγ

H Μαρσέιγ επιστρέφει σε τελικό του Europa League μετά από 14 χρόνια και την ήττα της από την Βαλένθια. Ο συγκλονιστικός αγώνας επί αυστριακού εδάφους βρήκε νικήτρια την Σάλτσμπουργκ με 2-1 στην παράταση (το 90λεπτο τελείωσε με 2-0 υπέρ των γηπεδούχων), αλλά η ομάδα που πανηγύρισε ήταν αυτή του Ρούντι Γκαρσία, η οποία στις 16 Μαΐου επί γαλλικού εδάφους (Stade de Lyon) θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Με «όπλο» την έδρα της (συμπλήρωσε 39 ματς χωρίς ήττα) η Σάλτσμπουργκ κατάφερε να «ισοφαρίσει» το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Βελοντρόμ» με το γκολ του Αμαντού Χαϊνταρα στο 53΄ και το αυτογκόλ του Μπουνα Σαρ στο 65΄.

Το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου η έμπνευση του Γκαρσία να ρίξει στο ματς τον Ρολάντο στο 101΄ αντί του Σανσόν αποδείχθηκε… προφητική. Στο 116΄ από το κόρνερ του Παγέ ο Πορτογάλος αμυντικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τη Μαρσέιγ στον τελικό.

1-0 Haidara 53′


2-0 Sarr 65′ (Own Goal)

Εκτεταμένα στιγμιότυπα και το γκολ της πρόκρισης

Keywords
Τυχαία Θέματα