Στον ρυθμό των Ρίχτερ το Ιόνιο – Σεισμική δόνηση 6,8 R στη Ζάκυνθο

Αισθητός και στην ΑττικήΥλικές ζημιές στην Ηλεία από τα χτυπήματα του Εγκέλαδου στο ΙόνιοΔεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών, έως τις πρώτες πρωινές ώρεςΠροειδοποίηση για τσουνάμι μικρής κλίμακαςΗ ηλεκτροδότηση στη Ζάκυνθο έχει διακοπείΚατέρρευσε μάντρα στην οδό Δραγατσανίου στον Πύργο, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στη κοινότητα Καβάσιλα προκλήθηκαν ρωγμές στο υδραγωγείο

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο μετά τη μία, σημειώθηκε μπαράζ σεισμικών

δονήσεων με αποκορύφωμα δόνηση 6,8 Ρίχτερ με το επίκεντρο να υπολογίζεται 53 χλμ νοτιοανατολικά της Ζακύνθου, στη 01:54 πρώτα λεπτά.

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χλμ ενώ μισή ώρα νωρίτερα είχε σημειωθεί και άλλη σεισμική δόνηση, σε πολύ κοντινό σημείο, με ένταση 5,1 Ρίχτερ.

Η δόνηση έγινε αισθητή έως την Ηλεία. Μάλιστα, σχεδόν δέκα λεπτά μετά τον κύριο, ακολούθησε μετασεισμός 5,4 Ρίχτερ.

Το Russia Today, μετέδωσε πως υπήρξε ανακοίνωση του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, που προειδοποιεί για ενδεχόμενο τσουνάμι μικρής κλίμακας που θα διαρκέσει για αρκετές ώρες.

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ζάκυνθο Κ. Συνετός μεταδίδει ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού.

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί

«Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών έως αυτή τη στιγμή. Έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε κτίρια και σπίτια, κυρίως στη περιοχή του Λαγανά και του Αγίου Σωστή, που βρίσκονται πιο κοντά στο επίκεντρο. Ακόμη, έχουμε ζημιά στο λιμάνι του νησιού αλλά και σε κολώνες ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ», δήλωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, κ. Νίκος Τσίπηρας, ο οποίος βρίσκεται στο συντονιστικό κέντρο που έχει στηθεί στα κτίρια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Ζακύνθου.

Ζημιές στην Ηλεία

Μικρές υλικές ζημιές σε περιοχές της Ηλείας είχαν καταγραφεί λίγη ώρα μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε κοντά στο νησί της Ζακύνθου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατέρρευσε μια μάντρα στην οδό Δραγατσανίου στον Πύργο, με αποτέλεσμα να καταπλακωθεί σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ στη κοινότητα Καβάσιλα προκλήθηκαν ρωγμές στο υδραγωγείο.

Οχήματα της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν ζημιές από τον σεισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα