Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια: 15 Έλληνες, τέσσερις αλλοδαποί κι ένας 13χρονος

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων για τα επεισόδια στην περιοχή των Εξαρχείων το βράδυ του ΣαββάτουΑπό τους 4 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, οι δύο είναι ανήλικοι, ηλικίας 13 και 17 ετώνΜια σύλληψη και στη Θεσσαλονίκη

Την πόρτα του Εισαγγελέα πέρασαν σήμερα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια μετά την πορεία για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Από τους 19 συλληφθέντες οι 15 είναι Έλληνες και οι 4 αλλοδαποί, σύμφωνα

με την ενημέρωση της αστυνομίας. Ειδικότερα, από τους 15 ημεδαπούς, οι 14 είναι άνδρες, ηλικίας 17-38 ετών, ενώ η γυναίκα 25 ετών. Επίσης, από τους τέσσερις αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, οι δύο είναι ανήλικοι, ηλικίας 13 και 17 ετών. Ειδικότερα, ο 13χρονος είναι παλαιστίνιος και ο 17χρονος ρουμάνος, ενώ οι άλλοι δύο, 30 ετών, από την Αλβανία και το Αφγανιστάν, αντίστοιχα.

Σοβαρά ήταν τα επεισόδια που ξέσπασαν μετά το τέλος της πορείας για την 45η Επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα Εξάρχεια μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, το βράδυ του Σαββάτου, καθώς ομάδες κουκουλοφόρων εκσφενδόνιζαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ακόμη και φωτοβολίδες ευθείας βολής προς τους αστυνομικούς, ενώ τα ΜΑΤ απαντούσαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Επιπλέον, τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα.

Μία σύλληψη μετά τα επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ

Σε 14 προσαγωγές προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως έγινε γνωστό, μια από τις προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη και οι υπόλοιποι αποχώρησαν.

Το Σάββατο το βράδυ ομάδες κουκουλοφόρων έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία, ενώ με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή εκτόξευαν βόμβες μολότοφ φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά διμοιριών των ΜΑΤ, οι οποίες απαντούσαν με χημικά και κρότου λάμψης.

Ελεύθεροι οι πέντε προσαχθέντες για τα επεισόδια στην Πάτρα

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι πέντε προσαχθέντες, οι οποίοι είχαν οδηγηθεί χθες το βράδυ στην Ασφάλεια Πατρών, μετά τα μικρής έκτασης επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης πορείας, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μία ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε περίπου 10 βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες «απάντησαν» με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Επίσης, οι κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε πέντε κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε ένα μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα