Στον δρόμο ξανά οι καλλιτέχνες για τα νέα μέτρα στην Αττική – Διεκδικούν την επιβίωσή τους

Οι άνθρωποι του Πολιτισμού και των Τεχνών έχουν κατέβει και πάλι στον δρόμο, επιμένοντας ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων τους, έστω και τώρα, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στη διάσωση του κλάδου και στην εξασφάλιση του βιοπορισμού τους, μετά και τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού που ανακοινώθηκαν για την Αττική.

Σημειώνεται ότι υπό την πίεση της κινητοποίησης το υπουργείο Εργασίας αποδέχτηκε των εργαζομένων και συναντήθηκε με τους εκπροσώπους τους. Οι καλλιτέχνες εξέφρασαν, μάλιστα, την ενόχλησή τους

για τη νέα επίθεση που δέχθηκαν από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Η νέα κινητοποίηση των εργαζόμενων στην Τέχνη κατέληξε ξανά έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.

«Είμαστε μαζί και δυνατοί, της Τέχνης οι εργαζόμενοι υψώνουνε φωνή», «Δεν χωράμε πια στο σύστημα αυτό, θεό έχει το κέρδος την τέχνη μας εχθρό» και «θυσίες θέλει η τέχνη μα θέλει και φαΐ της τέχνης οι εργάτες παλεύουμε μαζί» μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Παρόντες στον χώρο ήταν και οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, οι οποίοι αγωνίζονται ενάντια στον πλειστηριασμό του οικοπέδου που βρίσκεται το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο.

Την ίδια ώρα η υπουργός Λίνα Μενδώνη με νέα προκλητική δήλωσή της επιτέθηκε στους ανθρώπους του Πολιτισμού, στιγματίζοντάς τους και κατηγορώντας ότι δεν μπορούν να αποζημιωθούν όλοι γιατί πληρώνονται με «μαύρα». Τη στάση αυτή καταγγέλλουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζόμενων στον Πολιτισμό.

Η κινητοποίηση ήρθε λίγες μέρες μετά τη μεγάλη διαδήλωση που είχαν πραγματοποιήσει οι εργαζόμενοι τη Δευτέρα (21/09) και είχε υποχρεώσει το υπουργείο να κανονίσει συνάντηση με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας, των σωματείων και συλλόγων τους. Ένα κρούσμα κορονοϊού στο κτήριο του υπουργείου την Τρίτη (22/09), ημέρα που θα γινόταν η συνάντηση, οδήγησε, ωστόσο, στην ακύρωσή της κι έκτοτε το υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για τον ορισμό ενός νέου ραντεβού.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα